Monumenta Serica

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Monumenta Serica
Adatok
TípusSinológiai szakfolyóirat

Ország Németország
Alapítva1934.
KiadóMonumenta Serica Institute (Sankt Augustin)
FőszerkesztőZbigniew Wesołowski
Nyelvangol, német, francia,
SzékhelySankt Augustin, Németország

ISSN0254-9948
A Monumenta Serica weboldala

A Monumenta Serica (hagyományos kínai: 華裔學志, egyszerűsített kínai: 华裔学志 , pinjin hangsúlyjelekkel: Huáyì xuézhì) 1934-ben alapított nemzetközi sinológiai szakfolyóirat.

Története[szerkesztés]

A Monumenta Serica (teljes nevén Monumenta Serica - Journal of Oriental Studies) címet viselő sinológiai szakfolyóiratot Franz Xaver Biallas alapította 1934-ben a pekingi Fuzsen Katolikus Egyetemen. Jelenleg a Sankt Augustin-i székhelyű Monumenta Serica Institute jelenteti meg. 2012-ig Roman Malek volt a főszerkesztője, jelenleg pedig Zbigniew Wesołowski.

Az évente egy alkalommal megjelenő Monumenta Serica a nemzetközi sinológia jelentős szakfolyóirata, amely angol, német és francia nyelven ad közre cikkeket, tanulmányokat kínai tárgykörben.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Monumenta Serica című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]