Montague John Druitt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Montague John Druitt
Montague John Druitt, kb. 1879
Montague John Druitt, kb. 1879
Született 1857. augusztus 15.
Wimborne Minster, Dorset  Anglia
Elhunyt 1888. december
Temze
Állampolgársága brit
Nemzetisége angol
Foglalkozása ügyvéd, tanár
Iskolái
  • New College
  • Inner Temple
  • Winchester College
Beceneve Hasfelmetsző Jack (gyanúsított)
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Montague John Druitt témájú médiaállományokat.

Montague John Druitt (Wimborne Minster, 1857. augusztus 15. - 1888. december) egyike volt a Hasfelmetsző Jack-gyilkosságok gyanúsítottjainak, amelyek 1888. augusztus és november között zajlottak Londonban.

Druitt a felső-középosztályból származott, a Winchesteri főiskolán és az Oxfordi Egyetemen tanult, majd igazgatóhelyettes lett egy bentlakásos iskolában, emellett jogi pályára is készült, 1885-ben végzett ügyvédként. Munkája mellett a krikett érdekelte, amelyet korának legjobb játékosaival is játszhatott, köztük George Harrist és Francis Lacey-t.

1888 novemberében tisztázatlan okok miatt elvesztette iskolai állását. Egy hónappal később pedig a Temzébe fulladva találtak rá holttestére. Halálát öngyilkosságként zárták le, ami nagyjából egy időbe esett a Hasfelmetsző-gyilkosságok végével. Az 1890-es években felmerült gyanú, hogy elkövethette a gyilkosságokat, az 1960-as években vált nyilvánossá, és vezetett olyan könyvek megjelenéséhez, amelyekben gyanúsítottként szerepelt. Az ellene szóló bizonyítékok közvetettek voltak, de számos író az 1970-es évektől elutasították őt, mint valószínű gyanúsítottat.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]