Mohamed El Szájed

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mohamed El Sayed
Személyes adatok
Teljes névMohamed El Sayed
Születési hely Egyiptom
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
1951I. Liga
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19491951.FIFA-tagJátékvezető
SablonWikidataSegítség

Mohamed El Sayed (?–?) egyiptomi nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Nemzeti labdarúgó-szövetségének megfelelő játékvezető bizottsága minősítése alapján lett az 1. Liga játékvezetője. Küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot végzett.A nemzeti játékvezetéstől 1951-ben vonult vissza.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Az Egyiptomi labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 1949-től tartotta nyilván bírói keretében. A FIFA JB központi nyelvei közül a franciát beszélte. Több nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzést vezetett, vagy működő társának partbíróként segített. Ebben a korban a nemzetközi mérkőzésen partbíróként foglalkoztatott sportembereknek nem kellett a FIFA JB tagjának lenni. Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága a FIFA JB felkérésére végezte a küldést. A nemzetközi játékvezetéstől 1951-ben búcsúzott. Válogatott mérkőzéseinek száma: 4.

Olimpiai játékok[szerkesztés]

Az 1948. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornáját, ahol a FIFA JB partbírói szolgálatra alkalmazta. A kor elvárása szerint az egyes számú partbíró játékvezetői sérülésnél átvette a mérkőzés vezetését. Partbíróként egy mérkőzésre, egyes pozícióban kapott küldést.

Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Játékvezető Eredmény Nézők száma
1948. augusztus 2. White Hart Lane Stadion, Tottenham első forduló SvédországAusztria William Ling 3 – 0 9 514

Források[szerkesztés]