Mocskos meló

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mocskos meló
Mocskos melo.jpg
Szerző Christopher Moore
Eredeti cím A Dirty Job
Műfaj szatíra, humor
Előző A leghülyébb angyal
Következő You Suck: A Love Story
Kiadás
Kiadó Agave Könyvek
Kiadás dátuma 2007. szeptember 6.
Fordító Pék Zoltán
Oldalak száma 320
ISBN978 963 711 8760

A Mocskos meló Christopher Moore amerikai író regénye. Először 2006-ban adta ki a William Morrow, a magyar kiadásra 2007-ben került sor.

Történet[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Charlie Asher egy normális fickó, aki kifejezetten jól érzi magát a saját kis normális életében. Kicsit neurotikus, kicsit túlaggódja a dolgokat, de azt is a normalitás határain belül teszi. Inkább bétahímnek lehetne nevezni őt, mint alfának, de Charlie már hozzászokott ehhez az állapothoz. Felesége okos, csinos, bájos nő, aki pontosan azért szereti őt, mert annyira normális. Gyermekük születik, és úgy tűnik, a dolgok nem is alakulhatnának jobban Charlie számára. De aztán az emberek úgy kezdenek hullani Charlie körül, mint a legyek. Sötét árnyak suttognak neki a csatornákból, ismeretlen nevek jelennek meg a noteszében, bizonyos tárgyak vörösen izzanak a közelében. Igen, minden jel arra mutat, hogy valamiféle titokzatos erők új munkakörre jelölték ki Charlie Ashert. Mostantól ő lesz a Halál. Másoknak ez a vég. De neki csak a kezdet.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Hazai fogadtatás[szerkesztés]

A Biff evangéliuma és A leghülyébb angyal spinoffja után Moore más vizekre evezett ezzel a könyvvel, de a hazai közönség úgy tűnik, hogy mindenben vele tartott, és hamar megszerették a Mocskos melót.[1]

Források[szerkesztés]

  1. RandomSky blogger: Christopher Moore: Mocskos meló. endless.hu. (Hozzáférés: 2017. július 15.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]