Mittelbayerische Zeitung

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mittelbayerische Zeitung
Adatok

OrszágNémetország
Alapítva1945
KiadóPeter Esser
FőszerkesztőManfred Sauerer, Josef Pöllmann
Példányszám108 980[1] (2017. febr.)
SzékhelyRegensburg
A Mittelbayerische Zeitung weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Mittelbayerische Zeitung témájú médiaállományokat.
A székház

A Mittelbayerische Zeitung német napilap, regionális újság bajorországi Regensburg székhellyel és a Mittelbayerischer Verlag KG tulajdonában van. A kiadó 1973-ban megvásárolta a Regensburger Tages-Anzeigert.[2] A napilapnak 13 különféle regionális változata van a következő járásokban Regensburg, Kelheim, Cham (itt Bayerwald-Echo és Kötztinger Umschau címen), Neumarkt in der Oberpfalz (itt Neumarkter Tagblatt címen), Amberg-Sulzbach járás és Schwandorf valamint Alsó-Bajorország néhány területén. A lap példányszáma 108 980,[1] a kiadó saját számításai szerint a lap körülbelül 400 ezer olvasót ér el.

Története[szerkesztés]

A lapot 1945-ben Karl Friedrich Esser alapította, a kiadó mára 550 alkalmazottat foglalkoztat és az alapító unokáinak Peter és Thomas Esser tulajdonában van. Kiadó Peter Esser, főszerkesztő Manfred Sauerer. A Mittelbayerische Zeitung valamint a kiadó tulajdonában levő ingyenes hirdetésújság Rundschau a Mittelbayerisches Druckzentrum GmbH & Co. KG nyomdáiban készülnek, amely 2006 óta a kiadó leányvállalata.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b a német Informationsgemeinschaft zur Feststellung der Verbreitung von Werbeträgern (Információtársaság a reklámhordozók elterjedtségének megállapítására, röviden IVW szerint, 2010 első negyedéve, H.–Szo. [1] Részletek az ivw.eu honlapon]
  2. Historisches Lexikon Bayerns (Bajorország Történelmi Lexikona): Regensburger Anzeiger