Miskolci aNime Klub

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Miskolci aNime Klub
Egyéb nevekMink
Alapítva2006. november 25.
Típuskulturális egyesület
Tevékenységjapán animáció, képregény, tradicionális és pop-kultúra népszerűsítése
SzékhelySajóbábony,  Magyarország
ElnökKozák Norbert
KulcsemberekFőtitkár: Sebestyén Csaba
Titkár: Szabó Enikő
Működési régióMiskolc és környéke

A Miskolci aNime Klub weboldala

A Miskolci aNime Klub a japán animáció, képregény, tradicionális és pop-kultúra népszerűsítésére jött létre. Már több mint 5 éve tevékenykedik Miskolcon és környékén. Az agglomeráció legnagyobb klubjaként számos sikeres rendezvényt bonyolított le a heti rendszerességű „meet”-ektől kezdve egészen a több száz fős nagy rendezvényekig. Időnként más egyesületeknek is nyújtanak segítséget rendezvényeik lebonyolításában. Az egyesület programjaihoz tartozik a minden szombaton megrendezendő Miskolci Anime Meet, ahol a japán animációs, tradicionális kultúrát kedvelők találkozhatnak egymással.

Története[szerkesztés]

A Miskolci aNime klub 1998-tól van jelen a térségben. Eleinte az interneten összeszerveződött anime érdekeltségű embereket fogott össze. 2001-től szervezett formában minden szombaton klubtalálkozókra került sor a Szinvapark felső szintjén, valamint kirándulásokat és egyéb szabadidős tevékenységeket szerveztek. Ezzel a fajta szervezett klubtevékenységgel a legelsők között volt az országban.

2006. július 15-én bonyolították le első nagy rendezvényünket Miskolcon a Magyar Anime Társasággal közösen, MiskolCon néven. A Tudomány és Technika Házában került sor a megrendezésre, amin több mint 700-an vettek részt. A rendezvényt követően a helyi szervezők közül páran úgy döntöttek, hogy 2006 decemberében megalapítják a Miskolci aNime Klub kulturális egyesületet, amely a japán képregény, rajzfilm és tradicionális kultúra népszerűsítését tűzte ki céljául. Ezután az egyesület tagjai számos más hasonló rendezvények lebonyolításában működtek közre.

2007-től a Magyar Anime Társaság által szervezett animeconokon, valamint több kisebb vidéki animés eseményen is képviseltették magukat. Az így szerzett tapasztalatokra támaszkodva 2008 nyarán szintén a Tudomány és Gazdaság Házában sikeresen megrendezésre került a Matsuri nap nevű rendezvény, amely a Magyar Anime Társaság ötödik születésnapja alkalmából lett megrendezve.

2009 decemberében újabb sikeres rendezvény került megszervezésre Mikkun néven a Földes Ferenc Gimnáziumban. Ezen kívül még számos kisebb rendezvényt szerveztek a fent említett gimnáziumban, mint például a Myoto és a Kyoudouno Kissa rendezvénysorozatuk.

2011-től minden szombat délután színvonalas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a helyi érdeklődőknek a Klub Miskolcban.

Rendezvények[szerkesztés]

Dátum Cím
2008. augusztus 23. Matsuri nap
2009. december 5. Mikkun
Myoto
2010. november 27. I. Kyoudouno Kissa
2011. február 12. II. Kyoudouno Kissa
2011. június 11. III. Kyoudouno Kissa
2011. augusztus 5-8. Hollóstetői Anime tábor
2012. április 7. IV. Kyoudouno Kissa

További információk[szerkesztés]