Mindenki Magyarországa Mozgalom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mindenki Magyarországa Mozgalom

Mindenki Magyarországa Mozgalom logo.png
Mottó: Csak felfelé!
Adatok
Elnök Márki-Zay Péter
Elnökségi tagok Lukácsi Katalin, Kész Zoltán, Magyar György, Lengyel Róbert, Tikk László, Üveges Gábor

Alapítva 2018. november 10.
Ifjúsági tagozat Minden Fiatal Magyarországa

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM)[1] 2018-ban alakult mozgalom, melynek első célja az volt, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon minden településen egy hiteles polgármesterjelölt és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát.

A sikeres önkormányzati választás után az MMM a 2022-ben esedékes országgyűlési választásokra tekintve kitűzte a kormány és „rendszerváltás” célját. Az MMM nem párt és nem is kíván azzá válni.

Az MMM helyi szervezeti egységei a Kossuth körök (KK),[2] amelyek jelenleg kb. 100 településen működnek. A KK-k tagjainak száma csaknem 6000 fő. Az MMM az ELEGY – Ellenzéki Együttműködés alapító tagja.

2022-es választás[szerkesztés]

Az ellenzék 2021 nyarán előválasztásokat tervez, amiben a hat nagyobb ellenzéki párt egyetért. Az a cél, hogy minden egyéni körzetben egyetlen ellenzéki induló legyen. Őket, és az ellenzéki lista tagjait az előválasztáson válasszák meg.

Az előválasztáson az MMM a civilek jelölő szervezete akar lenni. Fontosnak tartja, hogy ne csak pártok indíthassanak jelölteket az előválasztáson, hanem a közösségük által jól ismert, párthoz nem kötődő civilek is. Ez fontos azoknak az ellenzéki szavazóknak, akik az ellenzéki pártok közül nem tudtak választani.

Alapítás[szerkesztés]

A mozgalmat Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere alapította. 2018. november 10-én jegyezték be egyesületi formában. Székhelye a szervezet egyik alelnökének, Magyar Györgynek az ügyvédi irodája.

Alapító tagjai: Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos, Ábrahám Júlia, Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Magyar György, Mellár Tamás, Üveges Gábor.

Az elnökség 2018. november 18-án tartotta első ülését.

Szervezeti felépítés[szerkesztés]

Az MMM Elnöksége:[3]

Az MMM operatív igazgatója Vékás Sándor, országos koordinátora pedig Terjék Éva[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]