Michael Lucas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Michael Lucas
Michael Lucas portrait shot.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Andrei Treivas Bregman
Született 1972március 2. (45 éves)
Moszkva
Pályafutása
Aktív évek 19962014

Michael Lucas weboldala
Michael Lucas az IMDb-n
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Michael Lucas témájú médiaállományokat.

Michael Lucas melegpornó-színész és a Lucas Entertainment alapítója, tulajdonosa. Eredeti neve: Andrei Treivas Bregman. 1972. március 2-án született az orosz fővárosban, Moszkvában. 1995-ben Németországba költözött. Franciaországban is élt két évig. Ma az Amerikai Egyesült Államok állampolgára.

Lucas a moszkvai főiskolán szerezte meg jogi diplomáját. Az iskola után egy utazási iroda tulajdonosa lett. Azonban dolgozott aktmodellként és férfi prostituáltként is, később elkezdődött a karrierje a német heteroszexuális pornóiparban. Amíg Franciaországban élt, Jean-Daniel Cadinot rendezővel dolgozott. Lucas akkor Ramzes Kairoffként szerepelt két melegpornóban, amiket 1996-ban adtak ki. Később Michel Lucasként öt filmben láthatta a közönség 1997-ben és 1998-ban.

1998-ban megalapította a Lucas Entertainmentet New Yorkban, a kisebb konkurencia reményében (mivel Los Angelesben több ilyen stúdió működik). 1998-ban rendezője és szereplője volt első filmjének, a Back in the Saddle-nek. Lucas rendezője, producere vagy éppen szereplője minden filmjének. Cége rengeteg GayVN Awards- és Adult Erotic Gay Video Awards-díjat bezsebelt már, továbbá megannyi jelölést szerzett. A Lucas Entertainmentnek négy produkciócsaládja van: az Auditions (Meghallgatások), a Fire Island Cruising (Tűz szigeti utazás), az International (Nemzetközi) és a Manhattan kollekciók. 2005-től létezik saját blogja, a LucasBlog.com.

2005-ben kiadta a Michael Lucas’ Dangerous Liaisons-t (Michael Lucas veszélyes viszonyai), amiben számos hírességet felvonultat, köztük RuPault, Boy George-ot, Graham Nortont, Bruce Vilanchot és Michael Mustót is.

Lucas hirdeti a biztonságos szexet, az egészséges életmódot. Küzd a droghasználat ellen.

Díjai[szerkesztés]

  • 2000: Adult Erotic Gay Video Awards – Legígéretesebb felfedezett
  • 2001: GayVN Awards – Legjobb egyéni alakítás (Fire Island Cruising)
  • 2007: GayVN Awards – Legjobb szereplő (Michael Lucas’ La Dolce Vita)
  • 2007: GayVN Awards – Legjobb háromszemélyes aktus (Michael Lucas’ La Dolce Vita)
  • 2007: GayVN Awards – Legjobb rendező (Michael Lucas’ La Dolce Vita)