Michael Lucas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Michael Lucas melegpornó-színész és a Lucas Entertainment alapítója, tulajdonosa. Eredeti neve: Andrei Treivas Bregman. 1972. március 2-án született az orosz fővárosban, Moszkvában. 1995-ben Németországba költözött. Franciaországban is élt két évig. Ma az Amerikai Egyesült Államok állampolgára.

Lucas a moszkvai főiskolán szerezte meg jogi diplomáját. Az iskola után egy utazási iroda tulajdonosa lett. Azonban dolgozott aktmodellként és férfi prostituáltként is, később elkezdődött a karrierje a német heteroszexuális pornóiparban. Amíg Franciaországban élt, Jean-Daniel Cadinot rendezővel dolgozott. Lucas akkor Ramzes Kairoffként szerepelt két melegpornóban, amiket 1996-ban adtak ki. Később Michel Lucasként öt filmben láthatta a közönség 1997-ben és 1998-ban.

1998-ban megalapította a Lucas Entertainmentet New Yorkban, a kisebb konkurencia reményében (mivel Los Angelesben több ilyen stúdió működik). 1998-ban rendezője és szereplője volt első filmjének, a Back in the Saddle-nek. Lucas rendezője, producere vagy éppen szereplője minden filmjének. Cége rengeteg GayVN Awards- és Adult Erotic Gay Video Awards-díjat bezsebelt már, továbbá megannyi jelölést szerzett. A Lucas Entertainmentnek négy produkciócsaládja van: az Auditions (Meghallgatások), a Fire Island Cruising (Tűz szigeti utazás), az International (Nemzetközi) és a Manhattan kollekciók. 2005-től létezik saját blogja, a LucasBlog.com.

2005-ben kiadta a Michael Lucas’ Dangerous Liaisons-t (Michael Lucas veszélyes viszonyai), amiben számos hírességet felvonultat, köztük RuPault, Boy George-ot, Graham Nortont, Bruce Vilanchot és Michael Mustót is.

Lucas hirdeti a biztonságos szexet, az egészséges életmódot. Küzd a droghasználat ellen.

Díjai[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • 2000: Adult Erotic Gay Video Awards – Legígéretesebb felfedezett
  • 2001: GayVN Awards – Legjobb egyéni alakítás (Fire Island Cruising)
  • 2007: GayVN Awards – Legjobb szereplő (Michael Lucas’ La Dolce Vita)
  • 2007: GayVN Awards – Legjobb háromszemélyes aktus (Michael Lucas’ La Dolce Vita)
  • 2007: GayVN Awards – Legjobb rendező (Michael Lucas’ La Dolce Vita)
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Michael Lucas témájú médiaállományokat.