Metric

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Metric
Emily Haines and Josh Winstead performing with Metric.jpg
Emily Haines és Josh Winstead a Metricből
Információk
Eredet Toronto, Ontario, Canada
Aktív évek 1998
Műfaj Indie rock
New Wave
Kiadó Last Gang Records
Drowned in Sound
Arts & Crafts (csak Mexikóban)
Tagok
Emily Haines
Joules Scott-Key
James Shaw
Josh Winstead

A Metric weboldala

A Metric egy kanadai indie rock és new wave együttes, Torontóból.

A banda tagjai: Emily Haines(ének), James Shaw(gitár), Josh Winstead(basszusgitár) és Joules Scott-Key(dob). Az első nagylemezük az Old World Underground, Where Are You Now 2003-ban jelent meg, melyet jelölték a Juno Award-ra a Legjobb Alternatív Album kategóriába. Live It Out 2005 október 4-én jelent meg és jelölték a 2006-os Polaris Music Prizra, az Év Legjobb Kanadai Album kategóriában és még egyszer jelölték a Juno Awardra.

Az első album amit a banda felvett a Grow Up and Blow Away volt melyet csak 2007 június 26-án jelentettek meg. Az album eredetileg a Rykodisc Recordsnál jött volna ki a banda karrierjének elején, de nem bocsáthatták ki, mert belső változások voltak a cégnél.

Haines és Shaw közreműködött Broken Social Scene CD-jén illetve Haines vendégeskedett még a Starsnál, a KC Accidentalnál, a The Stillsnél és JasonCollettnél is. Scott-Key és Winstead megcsinálták a saját kis projectjüket a Bang Lime-ot és Haines is kibocsátotta szólóalbumait a nives Don't Have Your Back-et és a What Is Free to a Good Home?-ot.

Negyedik albumuk címe Fantasies mely 2009 április 7-én jelent meg Kanadában és az USA-ban. Megnyerte a Juno Award az Év Legjobb Alternatív Album díjat.