Menekülj, hogy élhess

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Menekülj, hogy élhess
(In fuga per la vita)
Műfajfikció

RendezőGianfranco Albano
FőszereplőGianni Morandi

OrszágOlaszország
Nyelvolasz, német
Évadok1
Epizódok3
Gyártás
Forgatási helyszínÉszak-Németország, Észak-Olaszország
Részenkénti játékidő100 perc
Sugárzás
Eredeti adóCanale 5
Eredeti sugárzás1993. március 21. – 1993. március 23.
Első magyar adóM3
Magyar sugárzás kezdete2017. december 28.
Korhatár12 év
További információk
SablonWikidataSegítség

A Menekülj, hogy élhess egy 1992-ben készült olasz bűnügyi televíziós minisorozat, rendezte Gianfranco Albano, főszerepben Gianni Morandi. További szereplők: Gianluca Spadetto, Renan Demirkan, Pier Francesco Loche, Frank-Michael Köbe, Susanne Lüning.[1]

A háromrészes minisorozatot[2] egyenként 100-100 percben első alkalommal a Canale 5-n 1993. március 21-e vasárnap és március 23-a kedd között adták le.

A fikciós alkotás 1993-ban Olaszországban elnyerte a Telegatto nemzetközi díjat a Legjobb film kategóriában.[3] Németországban Der Augenzeuge (A szemtanú) címmel mutatták be.[4]

Gianni Morandi négy év kihagyás után tért vissza filmes karrierjéhez.

Cselekmény[szerkesztés]

Michele olasz bárzongorista feleségével, Gretével és fiával, Paolóval Németországban, Hamburgban él, ahol néhány helyi mulatóban dolgozik.

Egy nap egyik barátja, kollégája, Remo egy szállítmány kokaint megdézsmálva, berak a poggyászmegőrzőbe egy jelentős adagot, kulcsát pedig Michelééknél rejti el. A kábítószer-kereskedők, hogy visszaszerezzék az „árut”, a kilencéves gyerek szeme láttára megölik Michele barátját és feleségét. A kulcsot azonban nem találják meg.

A rendőrségen Paolo, a szemtanú felismeri anyja gyilkosának képét, ezért kénytelen Olaszországba menekülni az apjával. Hogy megvédje mindkettőjüket, Bauer rendőrfelügyelő-nő követi őket.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Aldo Grasso - Massimo Scaglioni, Le Garzantine - Televíziós Enciklopédia, Garzanti, Milánó, 2002-2003, 344. o.
  2. Grasso, Aldo, Gianni, menekülés, feszültségek, szakma, Corriere della Sera, 1993-03-23, 36. o.
  3. Calcagno, Paul Frattini, Davide, "Köszönet a Telegattóért, de a tv egy valóságos vadállat", Corriere della Sera, 1993-05-11, 33. o.
  4. IMDb: Menekülj, hogy élhess - kiadás info

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az In fuga per la vita című olasz Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.