Megőrülök érted (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Megőrülök érted
Mad About You

(Mad About You)
Műfaj Szituációs komédia

Alkotó Paul Reiser
Danny Jacobson
Főszereplő Paul Reiser
Helen Hunt
Anne Ramsay
Leila Kenzle
John Pankow
Richard Kind
Zeneszerző David Kitay

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 7
Epizódok164 epizód
Gyártás
Részenkénti játékidő 22 perc
Forgalmazó Sony Pictures Television
Sugárzás
Eredeti adó NBC
Eredeti sugárzás1992. szeptember 23.1999. május 24.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Megőrülök érted (eredeti címén Mad About You) egy amerikai televíziós sorozat, amelyet az NBC csatornán sugároztak 1992. szeptember 23. és 1999. május 24. között. Megjelent DVD-n és jelenleg is a világ több pontján sugározzák.

A sorozat a Paul Reiser és Helen Hunt által játszott friss házasokról szól, helyszíne pedig New York. Reiser játssza a dokumentumfilm-készítő Paul Buchmant, Hunt pedig a pr szakember Jamie Stemple Buchmant. A sorozat vége fele a párnak születik egy lánya, akit Mabelnek hívnak. A sorozat főként a friss házasok mindennapi küzdelmeiről - az apróktól egészen a nagyobbakig - szól humoros formában.

Helen Hunt és Paul Reiser a sorozat utolsó évadában már 1 millió dollárt kapott részenként, de a nézettség meredeken zuhant.

A sorozat főcímdalát, Final Frontier, Reiser és Don Was szerezte. A dalt eredetileg Andrew Gold énekelte, de az 1997-es évad közepétől Anita Baker előadásában készült változat szerepelt a sorozatban. Ez a változat szerepel a sorozat filmzenéit tartalmazó albumon is. Gold változata a Thank You For Being A Friend: The Best Of Andrew Gold című albumon található.

Főszereplők[szerkesztés]

Rendszeres vendégek[szerkesztés]

Vendégsztárok[szerkesztés]

Díjak[szerkesztés]

A Megőrülök érted (Mad About You) egy Golden Globe-díjat, egy Peabody díjat, egy Genesis díjat, öt Emmy-díj jelölést kapott a Kiváló Vígjátéksorozat (Outstanding Comedy Series) kategóriában, és a Legjobb minőségi vígjátékának (Best Quality Comedy) választották a Nézők a minőségi televízióért (Viewers For Quality Television).

További információk[szerkesztés]