Medúzahalászat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Medúzahalászat
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 3a. epizód
Eredeti cím Jellyfishing
Író Steven Fonti
Chris Mitchell
Peter Burns
Tim Hill
Első sugárzás 1999. július 31.
Kronológia
ElőzőAz elszakadt nadrág
KövetkezőPlankton!
epizódlista

A Medúzahalászat (angolul Jellyfishing) a SpongyaBob Kockanadrág első évadának 3a epizódja, amelyet 1999. július 31-én mutattak be Amerikában.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A történet Spongyabob háza előtt kezdődik, ahol egy medúza békésen úszkál. Az ananász házban pedig Spongyabob és Patrik figyeli őt egy hatalmas teleszkóppal, ami az egyik ablakból áll ki. A két jó barát lecsúszik egy hosszú kötélen, amitől a surolódás következtében kezük lángra kap. Majd mindketten előveszik a saját medúzahálójukat és Spongyabob felteszi a szemüvegét. A profi és precíz előkészületek után, minden készen áll egy kis medúzahalászatra, de egy kis kergetőzés után találkoznak szomszédjukkal Tunyacsáppal, aki épp biciklijét tolja ki háza bejárati ajtaján. Spongyabob megkérdezi Tunyacsáptól nincs-e kedve medúzát halászni, mire ő kapásból elutasítja az ajánlatot és inkább biciklizéssel töltené a szabadnapját. Majd még a kis szivacs megkérdezi mit szólna a holnaphoz de Tunyacsáp gúnyosan azt feleli, hogy jó lesz, csakis azért, hogy békén hagyják őt jól megérdemelt szabadnapján.

Tunyacsáp szerencsétlenségére egy medúza biciklis balesetet okoz számára, amitől a polip egy jó időre kerekesszékbe kényszerül. Spongyabob és Patrik a baleset híre hallatán elhatározzák, ha Tunyacsáp hazajön élete legjobb napját fogják megteremteni számára. Mind ez Tunyacsáp házában kezdődik, ahol először Patrik kínálja meg őt egy tál forró betűlevessel. Ám az ünnepelt egész teste, beleértve még a szája is gipsszel van borítva, így nem könnyű számára elfogyasztani az ételt. Patriknak azonban ez nem jelent akadályt, kanalanként próbálja megetetni Tunyacsápot, de mivel a leves még túl meleg, ezért a hűtés kedvéért Patrik fújkálja a kanalat egy kicsit. Figyelmetlenségére sajnos, minden kanál forró levest Tunyacsáp arcára fúj, ami nem valami kellemes érzés számára. Spongyabob inkább lebeszéli Patrikot a levesről és ő egy kis zenét tudna felajánlani, amit Tunyacsáp klarinétján játszana el. Mielőtt Spongyabob belefújna a hangszerba, észre veszi, hogy kiszáradt a szája. S ahhoz, hogy benedvesítse azt, tesz néhány kissé undorító mozdulatot a nyelvével a szája körül. Majd Patrik kikapja Spongyabob kezéből a klarinétot és elmondják Tunyacsápnak, hogy a nap végére tartogatták neki azt, ami élete legjobb napját valóban felejthetetlenné teszi.

Spongyabob, Patrik és Tunyacsáp a medúza mezőn folytatják napjukat. Mikor megérkeznek, Patrik odaadja Tunyacsápnak a medúza hálóját, míg Spongyabob körül néz a mezőn, hogy találjon pár remek medúza példányt. A rózsaszín tengeri csillag elmagyarázza Tunyacsápnak, hogy fogja meg jó erősen a hálót, de mivel a polip keze is gipszben van ezért számára ez lehetetlen. Patrik azonban ezt nem veszi észre, így amikor már többedjére is kiesik a kezéből a háló, Patrik mérgében átszúrja Tunyacsáp gipszén és kezén a medúza botot, ami egy igen fájdalmas élmény a sérült számára.

Spongyabob és Patrik először megmutatják, hogy kell medúzára halászni több kevesebb sikerrel. Ám amikor az egyik medúza megcsípí Tunyacsáp orrát, bosszúból rögtön megjön a kedve a játékhoz. Végül sikerül neki elkapni a medúzát, de nem sokáig tart nála az öröm mivel megérkezik a Tunyacsápnál is többször nagyobb királynőmedúza. A nagybajban lévő polip mozdulni sem bír félelmében, s az óriás medúza a Napot eltakarva Tunyacsáp felé száll, és egy hatalmas medúzacsípéssel teríti földre őt. Másnap Spongyabob és Patrik találkozik sok-sok sebtapasszal egymás testén, mikor megjelenik a már fekvőágyon guruló Tunyacsáp, aki ignorálja az épp szintén arra járó két jó barátot. De mivel a teljesen lebénult polip képtelen kinyitni saját háza ajtaját, oda sétál hozzá Spongyabob és Patrik, akik emlékként ajándékba adják egy zárt üvegben ugyanazt a kicsi medúzát, amit tegnap fogott meg Tunyacsáp. De a polip mérge még mindig nem csillapodott le, így Tunya kinyitotta az üveget és Spongyabobékra uszította emlék medúzáját. Míg Tunyacsáp elégedetten nevet, addig újra megtalálja őt a királynő medúza is, így az utolsó szó jogán Tunyacsáp már csak egy halk felkiáltást tud kiadni önmagából: Auuu.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]