Mary Alice Young

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mary Alice Young
Született feleségek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Végzetes csütörtök (1.01. epizód)
Megalkotta Marc Cherry
Megszemélyesítője Brenda Strong
Mary Alice Young adatai
Valódi neve Angela Forrest
Neme
Elhunyt 39 évesen
Foglalkozása háztartásbeli, korábban ápolonő
Házastársa Paul Young
Gyermekei Zach Young/Dana Taylor (mostohafia)

Mary Alice Young, születési nevén Angela Forrest[1] (1965. november 18.2004. szeptember 26.) egy fiktív személy, az amerikai ABC televíziós csatorna Született feleségek című sorozatának egyik szereplője. Az első évad első részében öngyilkosságot követ el, s onnantól kezdve ő az események narrátora. Magyar hangja Liptai Claudia.

Szerepe a történetben[szerkesztés]

Időrendben még az első évad története előtt kórházi ápolónő, gyermektelen, Deirdre Taylor barátja. 1993-ban a terhessége alatt drogfüggővé váló Deirdre felkeresi, hogy pénzt kérjen tőle – miután ő elutasítja, Deirdre felajánlja számára megvételre nemrég született gyermekét, amit a család el is fogad. Hogy a fiút később vissza ne követelhesse, az ajánlatot elfogadó Angela és férje, Todd Forrest Széplakra, a Lila Akác közbe költöznek és Paul Youngra, illetve Mary Alice Youngra változtatják nevüket.[2] Itt szoros barátságokat köt, s legközelebbi barátjaivá Bree Hodge, Lynette Scavo Susan Mayer és Gabriel Solis válnak.[3]

Deirde a költözés ellenére mégis a nyomukra akad és három évvel később kétszer is meglátogatja őket, hogy gyermekét újra magához vegye, ám a második alkalommal kialakuló dulakodásban Mary Alice megöli őt. A holttestet feldarabolják, ládába teszik és az udvaron épülő medencéjük közelében elrejtik.

Miután évekkel később Martha Huber rájön, hogy mi történt, zsarolni kezdi Maryt[forrás?], mire ő a bűntudatától hajtva öngyilkos lesz: egy revolverrel fejbe lövi magát.

Mint narrátor, illetve mint álmokban megjelenő személy[4][5] végig jelen van a sorozatban.

Jegyzetek[szerkesztés]