Marina (teleregény)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Marina (telenovella) szócikkből átirányítva)
Marina
A Marinát alakító Sandra Echeverría 2011-ben
A Marinát alakító Sandra Echeverría 2011-ben
Műfajtelenovella

AlkotóInés Rodena
RendezőDavid Posada
Főszereplő
Főcím
FőcímzeneMiguel de Narváez

SzlogenSe nem árva,se nem vad, ő egy igazi angyal akit elbűvöl a szerelem.
Ország
Nyelv
Évadok1
Epizódok169
Gyártás
Vezető producer
  • Mary-Kathryn Kennedy
  • Rafael Uriostegui
ProducerAna Celia Urquidi
Részenkénti játékidő45 perc
Gyártó
ForgalmazóArgos Comunicación
Sugárzás
Eredeti adóTelemundo
Eredeti sugárzás
– 2008. május 6.
Első magyar adó2010, 2012 : TV2, Story5
Státuszbefejezett
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
ElőzőMásodik esély
KövetkezőMadre Luna
További információk
SablonWikidataSegítség

A Marina 2006–2007 között készített amerikai televíziós filmsorozat a Telemundótól, Sandra Echeverría, Mauricio Ochmann és Manolo Cardona főszereplésével. Az 1995-ös Maria című mexikói telenovella remake-je. A főcímet maga a főszereplőnő énekli, a szám címe: Nos Volveremos A Ver. Magyarországon a TV2 kereskedelmi csatorna tűzte műsorára 2010. szeptember 27-én.

Cselekmény[szerkesztés]

Marina (Sandra Echeverría) egy kedves, csinos fiatal lány, aki csónakjával kalauzolja a turistákat. Egyik ilyen útja során a csónakjának ütközik egy hajó, és ő felborul a vendégeivel együtt. Természetesen a hajó tulaja Ricardo Alarcón (Mauricio Ochmann később Manolo Cardona), kimenti őket de a lány nagyon pipa rá, miért nem figyelt oda jobban. Ricardot végig sem hallgatva, egy percig sem hajlandó a hajón maradni, ezért a vízbe ugrik és egyedül úszik ki a partra. A parton találkozik Julioval (Carlos Miguel Caballero), akivel szívből gyűlölik egymást, azért mert Julio nem tudja elérni, hogy a lány beleszeressen. Ekkor derül ki, a nézők számára csak, hogy Julio vezette Ricardo hajóját, és szándékosan ütközött a csónakkal.

Ricardo egy gazdag férfi, feleségével Adrianával (Sandra Destenave) gyűlölik egymást. Mert annak idején Ricardo szerelem nélkül házasodott anyja kérésére. Adriana állapotos és Ricardo csak emiatt van még vele. Később kiderül a gyerek Julioé Ricardo legjobb barátjáé, akivel Adriana sokszor megcsalta már.

Marina anyja Rosa haldoklik, kórházi ágyán magához hivatja, egykori szerelmét Guillermo Alarcónt (Humberto Zurita). Azt kéri tőle, vigyázzon Marinára ha már ő nem lesz, hiszen az unokahuga. Guillermo megígéri, hiszen mindig szerette őt, de Rosa a testvérét választotta végül és nem őt. Marina anyja meghal a kórházban. Guillermo felkeresi a lányt, épp jókor ugyanis Marina háza leégett, amit Julio gyújtott fel bosszúból, hogy mindig visszautasította őt.

Guillermo házában újabb meglepetések érik Marinát, találkozik Ricardoval aki Guillermo nem vér szerinti unokaöccse. Kiderül van egy féltestvére Elías (José Luis Vázquez) aki egyben Ricardo féltestvére is. A házban két személy van aki azonnal ellenszenvvel viseltetik iránta: Alberta (Susana Dosamantes) Ricardo és Elías anyja, illetve Adriana.

Alberta és Adriana folyton azon mesterkednek, hogy Marinától minél hamarabb megszabaduljanak. Amikor betelik a pohár és Adrianáról kiderül, hogy a ház egyik cselédjének a lánya, és ő volt aki lopással vádolta meg Marinát miközben ő maga a tolvaj, Guillermo kidobja. Autóba ül és elhajt, majd balesetet szenved. Halálos ágyán mindent bevall Ricardonak és elátkozza őt Marinával együtt. Most már semmi, sem állhat Marina és Ricardo boldogságának útjába és kis idő múlva összeházasodnak, és a bonyodalmak még csak ezután fognak kezdődni az életükben...

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar Hang
«Csónakos» Marina Hernández Sandra Echeverría Roatis Andrea
Ricardo Alarcón Mauricio Ochmann Crespo Rodrigo
Manolo Cardona
Laura Saldívar Aylín Mújica Zakariás Éva
Verónica Saldívar
Guillermo Alarcón Humberto Zurita Galbenisz Tomasz
Alberta Morales vda. de Alarcón Susana Dosamantes Náray Erika
Patricia «Paty» Alarcón-Santibáñez Ilean Almaguer Laudon Andrea
Jesús «Chuy» Tovar-Alarcón Alfonso Dosal Czető Roland
Elías Alarcón José Luis Vázquez Seder Gábor
Matilde de Alarcón Karina Mora Madarász Éva
Bruno Alarcón John Germán Baráth István
Rosalba Árvales Angélica Celaya Bogdányi Titanilla
Federico Santibáñez Eduardo Victoria Kisfalusi Lehel
Lucía Saldívar Mara Cuevas Hámori Eszter
Pastora Beatriz Cecilia Ősi Ildikó
Balbina Guadalupe Martínez Pásztor Erzsi
Sara Elizabeth Cervantes Ullmann Mónika
Guadalupe «Lupe» Tovar Marta Aura Menszátor Magdolna
Blanca Verónica Terán Ábel Anita
Chela Claudia Lobo
Latas «Gubás» Carlos Corona
Clorinda Georgina Tábora Sági Tímea
Julio Carlos Miguel Caballero Juhász Zoltán
Dr. Velverde Martin Navarrete Koncz István
Jacinto Oropeza professzor Emilio Guerrero Orosz István
Silvia Oropeza Jimena Guerra Talmács Márta
Mayra Jiménez Álvarez Gloria Margarita Stalina Szabó Zselyke
Damián Misha Herrera Pálmai Szabolcs
Papalote Pablo Azar Bartucz Attila
Adriana Sandra Destenave Pupos Tímea
Lázara Lourdes Villareal Bókai Mária
Daniel Salazar Gustavo Navarro Pál Tamás
Gyerek Patricia Dassana Zendejas
Gyerek Chuy Adriano Zendejas Glósz András
Rosa Hernández Dolores Heredia

Érdekességek[szerkesztés]

  • Sandra Echeverríának ez volt élete első főszerepe.
  • Sandra Echeverría és Mauricio Ochmann 2010-ben újra együtt dolgozik az El Clon című sorozatban. Ami a brazil O Clone (A klón) remake-je
  • Mauricio Ochmann a 18. rész első harmadában látható utoljára, szerepét Manolo Cardona fejezte be ebben a részben, és vitte tovább a többiben. Mauricio Ochmannt drogproblémái miatt kellett kitenni a sorozatból.[forrás?]
  • A sorozatot Spanyolországban 5 lemezes 900 perces, vágott verzióban kiadta az Universal.

Korábbi és újabb változatok[szerkesztés]

  • A Marina két Inés Rodena által írt rádiónovellából áll össze: az első etap a "Muchachas de hoy", a második etap a "Cuando se regala un hijo" történetét követi.
  • A sorozat eredetije az 1973-as venezuelai Raquel című telenovella.
  • A mexikói Televisa 1979-ben készített csak a "Muchachas de hoy" történetének viszonylag szabados felhasználásával egy "Verónica" c. teleregényt. Ennek főhősei Julissa és Ricardo Blume voltak.
  • Ugyancsak a Televisa készítette a szintén 1979-es "Los ricos también lloran" c. világsikerű sorozatot. Ennek első fele a hasonló névvel bíró, Inés Rodena kreálta rádiónovellán alapszik, a második fele a Cuando se regala un hijón.
  • Az 1988-as venezuelai "Abigail" az 1973-as Raquel újrája (Muchachas de hoy + Cuando se regala un hijo). Ennek főhősei: a magyar származású Catherine Fulop és Fernando Carrillo. A jóságos apáca / gonosz nő ikertestvérpárt ebben a sorozatban Hilda Abrahamz alakította.
  • A mexikói Televisánál 1995-ben készült "Maria" (Maria la del Barrio) az 1979-es "Los ricos también lloran" (Los ricos también lloran + Cuando se regala un hijo rádiónovellák) feldolgozása. A főszereplő párost Thalía és Fernando Colunga játszották, a főbb antagonistákat Itatí Cantoral és Ana Patricia Rojo.
  • A Cuando se regala un hijo rádiónovella cselekményét a Televisa egy évvel később, 1996-ban kissé átalakítva ismét felhasználta a "Marisol" c. széria második feléhez. Ennek első etapja Inés Rodena "Abandonada" c. rádiónovelláján alapszik. Főhősei Erika Buenfil és Eduardo Santamarina.
  • A Muchachas de hoy rádiónovella alapján a Televisa 1997-ben forgatott egy újabb adaptációt "Sin ti" címmel, a sztori középpontjában álló két hőst Gabriela Rivero és René Strickler alakította.
  • Szintén a Muchachas de hoy cselekményét követi nagy vonalakban az 1999-es venezuelai "Luisa Fernanda" c. teleregény. A sorozat az RCTV számára készült Scarlet Ortiz és Guillermo Pérez főszereplésével.
  • Az 1995-ös Maria tévésorozatból "María la del Barrio" címen forgattak telenovellát a Fülöp-szigeteken 2011 és 2012 között. Itt Enchong Dee és Erich Gonzales alakították a főhősöket. Ez a változat a hasonló című mexikói telenovellával nagyfokú hasonlóságot mutat.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]