Mare d’Oursi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mare d'Oursi
Mare d'Oursi a száraz évszakban
Mare d'Oursi a száraz évszakban
Ország(ok)Burkina Faso
Hely Burkina Faso, Oudalan tartomány
Elhelyezkedése
Mare d'Oursi (Burkina Faso)
Mare d'Oursi
Mare d'Oursi
Pozíció Burkina Faso térképén
é. sz. 14° 38′ 00″, ny. h. 0° 38′ 00″Koordináták: é. sz. 14° 38′ 00″, ny. h. 0° 38′ 00″
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Mare d'Oursi témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Mare d'Oursi kis területű, sekély tó Oudalan tartományban Oursi város közelében Burkina Faso északi részén. A tavat regisztrálták a Ramsar, nemzetközileg jelentős vízi élővilágot tartalmazó listájára. Védett költözőmadarak fészkelnek a Mare d’Oursi mellett. Oursiban egy víztározó is létesült, amely a lakosokat és szarvasmarháikat látja el vízzel, ha megcsappan a tó vízszintje a szárazabb időszakokban.

Száhel-övezeti tájkép a Mare d'Oursi mellett. A képen látható növény: Leptadenia pyrotechnica

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Mare d'Oursi című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Mare d'Oursi című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.