Makaidzsu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Makaidzsu idegenek a Sailor Moon R sorozat első felében jelennek meg, s kizárólag az animében. Létrehozásuk indoka az volt, hogy időt nyerjenek addig, amíg Takeucsi Naoko megrajzolja a manga folytatását. Nevüket fájuk, a Makaidzsu fa után kapták.

Történetük[szerkesztés]

Cukino Uszagi és barátnői a Dark Kingdom ellen vívott csatájuk után ismét normális életet élnek a Földön - leszámítva, hogy semmire sem emlékeznek mindabból, ami történt. Mindeközben érkezik a földre a Makaidzsu fával Ail és Ann, két zöld bőrű idegen lény. Fajtájuk utolsó két képviselője, akiknek saját maguk és a fájuk számára kell energiát szerezniük. Ezt azonban gonosz módszerrel teszik. Hogy megvédhessék az ártatlanokat, Luna visszaadja a holdharcosok emlékeit. Ail és An Ádám és Éva-szerű kapcsolatban élnek, azonban a földi világ megzavarja őket. Megpróbálnak beépülni az emberek közé, mint diákok, ám saját kapcsolatukat is próbára teszi a helyzet. A Sailor Moon R mozifilmben hozzájuk nagyon hasonló karakter Fiore.

Kulcsfigurák[szerkesztés]

Ail[szerkesztés]

Ail (エイル), más átírás szerint Eiru (a magyar változatban Alex) mint Ginga Szeijuró (銀河 星十郎, Serge) jelenik meg Uszagiék iskolájában, "húgával" együtt. Titokban beleszeret Uszagiba, An bosszúságára, noha véleményét mindvégig tagadja. Van egy fuvolája, amit energiaszerzés előtt megfúj, s An ekkor kiválasztja egy kártyalapról a feladathoz legmegfelelőbb szörnyet. Ail szinkronhangja Japánban Midorikava Hikaru volt, Magyarországon pedig Seszták Szabolcs és Szokol Péter, felváltva.

An[szerkesztés]

An (アン) (a magyarban Anette, később Ann) mint Ginga Nacumi (銀河 夏美, Natalie) jelenik meg Uszagiék iskolájában. Titokban beleszeret Mamoruba, amivel kiváltja Uszagi ellenszenvét, noha Ail előtt érzéseit letagadja. An szinkronhangja Tóma Jumi volt a japán változatban, a magyarban pedig Simonyi Piroska.

Makaidzsu[szerkesztés]

Makaidzsu (魔界樹) egy idegen élőlény, egy hatalmas fa, mely Ailt és Ant látja el energiával. Sajnos azonban beteg, és ezért neki is szüksége van energiára. Eleinte az emberektől megszerzett energia elégnek bizonyul, azonban később egyáltalán nincs semmilyen hatással. Amikor Uszagit akarják neki felajánlani, mint energiaforrást, a fa szemmel láthatóan feldühödik, és megöli Ant. A fa elmeséli élettörténetét telepatikus úton. Egy óceánbolygó egyetlen élőlénye volt, aki nagyon magányosnak érezte magát, és ezért termést hozott: ennek eredménye lett egy egész sereg zöld élőlény, olyanok, mint Ail és An. Békésen éltek együtt, harmóniában, míg egy nap rivalizálni nem kezdtek, és el nem pusztították egymást. A harc elpusztította a bolygót is, ezért a fának és néhány túlélőnek menekülnie kellett. Végül csak ketten maradtak: Ail és An. A fának energiára van szüksége, azonban azt nem erőszakkal elvett emberi energiából, hanem Ail és An egymás iránt érzett szerelméből kellene megszereznie. Sailor Moon ereje feltámasztja Ant, a fát pedig saját kérésére megtisztítja. Nem marad belőle semmi, csak egy kis hajtás: egy új esély, amivel talán újrakezdhetnek mindent. Japán szinkronhangja Nakanisi Takeó, magyar hangja pedig Garai Róbert.

Források[szerkesztés]