Magyar Cetelem Bank

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Magyar Cetelem Bank Zrt.
Típus kereskedelmi bank
Alapítva 1996
Székhely 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
Termékek banki szolgáltatások
Összes vagyon 81,80 milliárd Ft (2013)[1]
Anyavállalata BNP Paribas Personal Finance

Magyar cégjegyzékszám 01-10-043269
A Magyar Cetelem Bank Zrt. weboldala

A Magyar Cetelem Bank 1996 óta van jelen Magyarországon. Alapítója, és egyben 100%-os tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely közel 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a fogyasztási hitelezés területén. 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja, amely az euró-zóna második legnagyobb pénzügyi csoportja, valamint a világ 8 legnagyobb pénzügyi csoportjának egyike.

A BNP Paribas két leányvállalata, a fogyasztási hitelezésben piacvezető Cetelem és a jelzálog finanszírozási specialista UCB 2008-tól új üzletágként, Personal Finance néven folytatja működését nemzetközi szinten. A BNP Paribas Personal Finance 4 kontinens több mint 30 országában csaknem 16 000 munkavállalójával Franciaországban és Európában piacvezető pénzintézet a fogyasztási hitelek piacán.

Tevékenysége[szerkesztés]

A Magyar Cetelem tevékenysége a lakossági fogyasztási hitelezési tevékenységre specializálódott, a tartós fogyasztási cikkek szinte teljes skálájára nyújtva áruvásárlási kölcsönt. A hazai piaci sajátosságokhoz képest új, ügyfélcentrikus szemléletű és a modern technikai eszközöket alkalmazó, ugyanakkor konzervatív kockázatkezelést megvalósító rugalmas, egyúttal felelős hitelezési politikája által az áruhitelezés területén piacvezető szerepet tölt be.

A Cetelem nagy hangsúlyt fektet a minőségi és biztonsági követelményekre, különös tekintettel a felelős hitelezés alapelveire. A fenntartható fejlődés elkötelezett híveként fokozatosan beépíti a környezetvédelmi szemléletmódot vállalati kultúrájába és üzleti tevékenységébe.

2010 óta a Magyar Cetelem Bank minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forintot faültetésre fordít. 2010-ben a WWF Magyarország szakmai segítségével fákat ültetett, 2011-ben pedig útjára indította a Cetelem Zöldsuli Programot, melynek keretében azóta már 20 magyarországi általános iskola vált zöldebbé.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Cetelem Bank. Bankráció. (Hozzáférés: 2014. december 7.)

Források[szerkesztés]