Maître Gims

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gandhi Djuna
Maître Gims a 2016-os cannes-i fesztiválon
Maître Gims a 2016-os cannes-i fesztiválon
SzületettGandhi Djuna
1986. május 6. (37 éves)
Kinshasa, Kongói Demokratikus Köztársaság
MűvészneveMaître Gims
Álneve
  • Gims
  • Maître Gims
Állampolgárságakongói demokratikus köztársasági
Gyermekeinégy gyermek
Foglalkozása

A Wikimédia Commons tartalmaz Gandhi Djuna témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Gandhi Djuna (Kinshasa, 1986. május 6. –), művésznevén Maître Gims kongói születésű francia rapper és énekes, Franciaországban él és ott vált híressé. A Sexion d'Assaut nevü hiphopegyüttes tagja volt. A Subliminal című albumával jelentős népszerűségre tett szert.

Pályafutása[szerkesztés]

Gandhi Djuna Kinshasában született a fiútestvérével, Franciaországba vándoroltak, amikor ő csak két éves volt. Párizs 3. kerületében nőtt fel, később a 9. kerületbe költözött, majd végül a 19. kerületbe. Felvéve a Gims nevet, a Sexion d'Assaut-beli barátaival együtt rappelt a főiskolán, miközben kommunikációt és grafikusművészetet tanult. Éjszaka részmunkaidőben futárként is dolgozott.

Magánélete[szerkesztés]

Zenész családból származik, édesapja Djanana Djuna, a Papa Wemba zenekar egy énekese volt. Maitre Gims testvére Dadju, a Shin Sekai együttes tagja. Bedjik és Xgangs testvére is rapper. Maitre Gims nagyon fiatalon megnősült és négy gyermek édesapja. Keresztény szülőktől született, 2004-ben áttért az iszlámra. 2013-ban, a "J'me tire" hatalmas nemzetközi sikere után Maitre Gims elindította a saját ruházati vonalát, a Vortext.

További információ[szerkesztés]