MLB Pennant Race

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
MLB Pennant Race
FejlesztőSony Interactive Studios America
KiadóSony Computer Entertainment
SorozatMLB
PlatformokPlayStation
Kiadási dátum
  • US 1996. szeptember 30.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
SablonWikidataSegítség

Az MLB Pennant Race baseball-videójáték, az MLB sorozat első tagja, melyet a Sony Interactive Studios America fejlesztett és a Sony Computer Entertainment jelentetett meg. A játék 1996. szeptember 30-án jelent meg, kizárólag PlayStation otthoni videójáték-konzolra. Az MLB Pennant Race ugyan az 1996-os Major League Baseball-szezon menetrendjét követi, azonban a játékoskeretek és a statisztikák az 1995-ös szezonhoz vannak igazítva.

A játék borítóján David Justice Atlanta Braves-jobbkülső szerepel.

Fogadtatás[szerkesztés]

Az MLB Pennant Race megjelenését nagyon hosszú időre eltolták, és néhány kritikus úgy érezte, hogy ez rendkívül rossz nyomot hagyott rajta, hiszen a játékban 1995-ös statisztikák vannak holott az 1996-os szezon után jelent meg.[2][4][5] A további gyakori kritikák közé tartozik a játékok lassú menete[3][5] és a különböző pontszámláló-hibák, így például az, hogy a rásuhintott strike-okat is balloknak tekinti.[3][6] Ezzel szemben viszont dicsérték az opciók és játékmódok széles választékát,[2][3][5][6] illetve az ütőjáték könnyű, pontos kezelőfelületetét és irányítását.[2][3][5][6] A grafika tekintetében megoszlottak a vélemények; Hugh Sterbakov a GameSpotnak írt tesztjében kitűnőnek nevezte azt,[3] a Next Generation szerkesztője szerint azonban az elmarad a riválisokétól,[5] míg Air Hendrix a GamePro hasábján azt írta, hogy ő személyesen úgy érzi, hogy az ugyan nem olyan jó, mint a poligonalapú grafika, azonban ahhoz képest ami, jól lett elkészítve és azoknak, akik kedvelik a kétdimenziós grafikát tetszeni fog.[6] A játékról alkotott átfogó vélemények is megosztottak. Todd Mowatt az Electronic Gaming Monthly magazinban azt írta, hogy „nagyon szórakoztató vele játszani”, azonban a társcikkírója, Joe Rybicki már nem találta annyira meggyőzőnek, és szerinte a játékosok jobban járnak, ha előbb kikölcsönzik a játékot.[2] A Next Generation szerkesztője összegzésként megjegyezte, hogy a riválisokkal szembeni késői megjelenése és az alsóbbrendűbb játékmenete és grafikája miatt nem éri meg beszerezni a játékot.[5] Az IGN kritizálta a játékot az elavultsága, különösképpen a kezelőfelület elemei, így az ütőkurzor miatt.[4] Sterbakov szerint a játék kompromisszumus, azonban azon játékosok, akik tetszetősnek találják a jópontjait, azok szemet fognak tudni hunyni a negatívumok felett.[3] Air Hendrix szerint az MLB Pennant Race összességében a furcsaságai és hibái ellenére is jó játék, azonban a Triple Play ’97 jobb nála.[6]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az MLB Pennant Race című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. MLB Pennant Race for PlayStation (angol nyelven). [2019. december 9-i dátummal az eredetiből archiválva].
  2. a b c d e (1996. december 1.) „Team EGM Box Scores: MLB Pennant Race”. Electronic Gaming Monthly (89), 330. o, Kiadó: Ziff Davis.  
  3. a b c d e f g Sterbakov, Hugh: MLB Pennant Race Review (angol nyelven). GameSpot. CBS Interactive, 2000. május 2. (Hozzáférés: 2020. január 3.)
  4. a b c MLB Pennant Race (angol nyelven). IGN. Ziff Davis, 1996. december 18. (Hozzáférés: 2020. január 3.)
  5. a b c d e f g (1997. január 1.) „MLB Pennant Race”. Next Generation (25), 170. o, Kiadó: Imagine Media.  
  6. a b c d e (1997. január 1.) „MLB Pennant Race Slides into Second”. GamePro (100), 134. o, Kiadó: IDG.  

További információk[szerkesztés]