Második Kaj Leo Johannesen-kormány

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A második Kaj Leo Johannesen-kormány Feröer kormánya volt 2011. november 14. és 2015. szeptember 15. között. Kaj Leo Johannesen (Sambandsflokkurin) volt a miniszterelnök; a minisztereket a Sambandsflokkurin, a Fólkaflokkurin, a Sjálvstýrisflokkurin és a Miðflokkurin adták. Többségi kormány volt, és 1985 óta az első tisztán jobboldali kabinet a szigeteken.

2013. szeptember 5-én Kári P. Højgaardot leváltották a belügyminiszteri posztról, melynek ellátását a miniszterelnök vette át. szeptember 13-án bejelentették, hogy a minisztériumot megszüntetik, és feladatkörét felosztják a többi tárca között. A Sjálvstýrisflokkurin vezetése szeptember 9-én bejelentette, hogy kilépnek a kormánykoalícióból.

A 2015-ös választások eredményeképpen megszűnt a kormány többsége a Løgtingben.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Kaj Leo Johannesens andre regjering című norvég Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]


Elődje:
Első Kaj Leo Johannesen-kormány
Második Kaj Leo Johannesen-kormány
20112015
Utódja:
Aksel V. Johannesen-kormány