MÁV Bbmot

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
MÁV Bbmot
MAV Bbmot 640.jpg
MÁV Bbmot sorozat
Pályaszám
MÁV Bbmot 630-652
Általános adatok
Gyártó Ganz, Budapest
Gyártásban 1959
Selejtezés MÁV: 1988
DarabszámMÁV: 22 db
Műszaki adatok
Tengelyelrendezés (1B)' 2'
Nyomtávolság 1 435 mm
Teljesítmény
Névleges 500 LE
Engedélyezett legnagyobb sebesség100 km/h
Ütközők közötti hossz23 000 mm
Forgócsaptávolság 15 560 mm
Teljes tengelytávolság 19 235 mm
Szolgálati tömeg59 t
Tapadási tömeg26 t
Legnagyobb tengelyterhelés 13 t
Hajtás dízelmechanikus, kardánhajtás kúpkerékkel
Kapcsolókészülék típusa csavarorsós kapcsoló, sarokütközők
Fékek
Típusa Hildebrandt-Knorr
Legkisebb pályaívsugár150 m
Gőzvontatás
Hengerek
Átmérője 174 mm
Dugattyú lökethossza 240 mm
Erőátvitel ötfokozatú, mechanikus
Motorkocsi/Motormozdony-vontatás
Motor
Típusa Ganz Jv XII. 170/240
Szerkezete 12-hengeres V elrendezésű dízelmotor
Névleges fordulatszám 1 250 1/min
Üzemanyagkészlet 690 l
Kocsi / Motorkocsi
Ülőhelyek száma12/36 db
Osztályok 2.

Rónai-féle elméleti forgáspontú forgóváz

A Bbmot sorozat a MÁV számára gyártott, (1B)' 2’ tengelyelrendezésű dízel-mechanikus erőátvitelű vontató motorkocsi típus. A jármű az 1955-ben kifejlesztett ABbmot sorozat továbbfejlesztett, nagyobb teljesítményű változata. Fő szerkezeti egységei megegyeztek azzal. A Ganz összesen 24? db-ot gyártott 1959-ben a MÁV részére.

Története[szerkesztés]

A járművek ugyanolyan építési elvek alapján készültek, mint a Hargita sorozatú gyorsvonat és visszatértek annak hajtó- és futóművéhez.

A motorvonatok - mint elődeik - a helyközi gyorsvonati közlekedés céljára épültek. Szólóban általában 2-3 db, kettesével szinkronüzemben 4-5 darab négy tengelyes személykocsival közlekedtek.

Míg az előd járművek (ABbmot, a fordító megjegyzése) a ČSD-től nem kapott jó kritikákat, addig ez sorozat Magyarországon 1988-ig volt rendszeres szolgálatban.

A sorozatból a Bbmot 640 megmaradt üzemképesen és az ABbmot 610–es motorkocsit is megőrizték.

Műszaki jellemzők[szerkesztés]

Hasonlóan az előd ABbmot sorozathoz, a motorkocsik dízel-mechanikus hajtásrendszerűek. A teljes hajtásrendszer - a Ganz-Jendrassik rendszerű, XII Jv 170/240 típusú szívó dízelmotor, az irányváltóval egybeépített, ötfokozatú, pneumatikusan működtetett nyomatékváltó és a kúpkerekes tengelyhajtómű a hajtott forgóvázba van építve, mely a tengelyterhelés alacsonyan tartása érdekében háromtengelyes. A hajtáslánc a forgóváz 2. és 3. tengelyét hajtja.

A többi berendezés azonos az ABbmot sorozatéval.

A kocsikon Ganz-Rónai-féle elméleti forgáspontú forgóvázat alkalmaztak, mivel a szokásos királycsap helyén a motor nyert elhelyezést. A hossztartókon az elméleti forgáspont sugarán a kocsi hossztengelyéhez viszonyítva negyvenöt fokos szögben elfordított csúszótámokat alkalmaztak.

A motorkocsi utasterét a motor hűtővízével, a vontatott személykocsikét a motorkocsiba beépített gázolajtüzelésű Clayton-gőzkazánban termelt gőzzel fűtötték.

Megőrzése[szerkesztés]

Egy Bbmot motorvonatot kiállítottak Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a MÁV-Baureihe Bbmot című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Irodalom[szerkesztés]

  • Eisenbahnnostalgie in Ungarn. Szerk. Generaldirektion der MAV, Autonomieabteilung für Presse, Reklame und Propaganda. (hely nélkül): Hungaria Sport Egri Nyomda, Eger 902436.  
  • Kubinsky Mihály Kubinsky (Hrsg.): Ungarische Lokomotiven und Triebwagen, Akadémiai Kiadó, Budapest, 1975, ISBN 963-05-0125-2

További információk[szerkesztés]