Lysette Anthony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Lysette Anthony
Életrajzi adatok
Születési név Lysette Chodzko
Született 1963. szeptember 26. (54 éves)[1][2]
London
Házastársa Luc Leestemaker (1991–1995)
David Price (1999–2003)
Simon Boswell
Pályafutása
Aktív évek 1982–napjainkig

Lysette Anthony weboldala
Lysette Anthony az IMDb-n
PORT.hu-adatlap

Lysette Anthony (született: Lysette Chodzko) (London, 1963. szeptember 26. –) angol színésznő.

Életpályája[szerkesztés]

A franciául és hollandul is folyékonyan beszélő Lysette színészcsaládból származik, az édesapja és édesanyja is e mesterséget űzte. A fiatal Lysette már tízéves korában fellépett a Pinocchioban a londoni West Enden. Első filmszerepét a Walter Scott regényéből adaptált Ivanhoe című tévéprodukcióban kapta, ahol Lady Rowena bőrébe bújt, és olyan partnerei voltak, mint James Mason és Sam Neill. Egy évvel később mutatkozott be a moziban, a Támadás a Krull bolygó ellen (Krull) című fantasyban. 1988-ban Michael Caine és Ben Kingsley mellett játszott a Sherlock és én Without a Clue című vígjátékban.

1991-ben egy amerikai produkcióban, a Farkangyal (Switch) című vígjátékban kapott egy kisebb szerepet, majd Woody Allen is számolt vele a Férjek és feleségekben (Husbands and Wives). 1993-ban John Travolta és Kirstie Alley mellett volt látható a Nicsak, ki beszél most! (Look Who's Talking Now) című vígjátékban. 1995-ben újra vígjátékban kapott lehetőséget, a Leslie Nielsen főszereplésével készült Drakula halott és élveziben (Dracula: Dead and Loving It). 1996-ban az akkori ügyeletes James Bond, Pierce Brosnan feleségét alakította a Robinson Crusoe kalandos élete (Robinson Crusoe) című Daniel Defoe adaptációban. Ezután főszerepet játszott Az ördög gyermeke (Misbegotten) című thrillerben.

2001-ben Patrick Bergin oldalán játszott a Loch Ness mélyén (Beneath Loch Ness) című akciófilmben, majd 2002-ben a Farewell to Harry című filmdrámában tűnt fel.

Filmjei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Integrált katalógustár. (Hozzáférés: 2014. április 27.)
  2. SNAC. (Hozzáférés: 2017. október 9.)