Lufthansa Systems

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lufthansa Systems AG
Jelmondat IT makes your life easier
Típus üzleti vállalkozás
Alapítva 1995
Székhely Kelsterbach, Németország
Vezetők

Stefan Hansen

Gunter Küchler
Iparág Informatika, Légiközlekedés
Forma részvénytársaság
Termékek integrálható rendszerek
Szolgáltatások IT-Szolgáltatások légitársaságoknak és más ügyfeleknek
Árbevétel 595 millió Euro (2010)[1]
Alkalmazottak száma kb. 2800 fő 17 országban[2]
Anyavállalata Lufthansa
Leányvállalatai Lufthansa Systems Hungária Kft.
Nyelvek angol, német

A Lufthansa Systems AG weboldala

A Lufthansa Systems informatika, valamint tanácsadói szolgáltatásokat végez számos iparág részére. A vállalatnak közel 2800 alkalmazottja van Németország több pontján, valamint 17 más országban, köztük Magyarországon is.

Mint rendszerintegrátor, a tevékenységi körébe beletartozik a légi közlekedés minden üzleti folyamatának támogatása: Tervezési szolgáltatások, utasok és szállítmányok adatainak kezelése, pénzügyi rendszerek támogatása, repülési műveletek informatikai hátterének biztosítása, operatív légijármű javítási és karbantartási munkák segítése.

A vállalat központja Frankfurt közelében Kelsterbach-ban található. A Lufthansa Systems AG 100%-ban az anyavállalat Lufthansa tulajdonában van.

Cégtörténet[szerkesztés]

A Lufthansa Systems 1995-nen alakult meg önálló cégként a Lufthansa informatikai részlegének kiszervezésével. Lufthansa Systems Hungária Kft-t 1995-ben első leányvállalataként hozta létre a kelsterbachi központ.[3] Az Infoparkba települt magyar leányvállalat a világ minden részére kiterjedő távfelügyeleti szolgáltatásokat végez.[4] 2009-ben a Lufthansa Systems magyarországi részlege birtokba vette a LEED Silver (Leadership in Energy and Environmental Design) zöldház minősítéssel rendelkező legújabb irodaházát az Infoparkban.[5][6]

Weboldalak[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

  • Voigt, Linke: Der Erfolg eines Systemhauses, Zehn Jahre Lufthansa Systems, Physica Verlag, 2005, ISBN 3790816620

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Lufthansa Systems című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.