Lovász László (műsorvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Lovász László
A Dumaszínház oldalán
A Dumaszínház oldalán
Született 1976. szeptember 6. (43 éves)
Kiskunhalas
Állampolgársága magyar
Foglalkozása műsorvezető
Iskolái Neumann János Egyetem (–1996)

Lovász László (Kiskunhalas, 1976. szeptember 6. –) magyar televíziós és rádiós producer és műsorvezető.

Életútja[szerkesztés]

Kiskunhalason született, Kecskeméten nőtt fel. Édesapja hangmérnök, édesanyja irodai asszisztens.

Érettségi vizsgáját követően a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karán tanult magyar műveltségterületen. 1996-tól a helyi tévében és rádióban vezetett műsort. 1999-től gyakornokként, majd produkciós koordinátorként az Esti Showder Fábry Sándorral című műsorban működött közre. 2000-től az estFM 98.6 rádió szerkesztője lett, itt találkozott Urbán Szabolccsal, majd Hajós Andrással. Hárman készítették el a későbbi, TV2-n futott műsor, a Magánszám pilotját. Egy szezon után a műsort a csatorna más feltételekkel szerette volna folytatni, ezért az alkotók úgy döntöttek, nem írják alá az új szerződést. A Viasat 3-on Késő este Hajós Andrással címmel ismét producerként dolgozott, majd pár hónap után a műsor a kedvezőtlen feltételek miatt véget ért.

2003-ban a Való Világ line producereként dolgozott, 2005-től a Danubius Rádió reggeli műsorának untermannja lett Hepi Endre, Lilu, Sebestyén Balázs, Majka, Ábel Anita, Kapócs Zsóka, Rákóczi Ferenc, Vágó Piros mellett. Három és fél év után kirúgták. 2009-től a radiocafé 98.6 délutáni műsorában megtalálta rádiós párját, Frankó Ronit, akivel az Utasellátót készítették a rádió bezárásáig. 2012-2013-ban a Petőfi Rádióban folytatták Egész úton hazafelé címmel.

Lovász végén elindította Lakástalkshow című beszélgetős műsorát a YouTube-on, mely négy évad után, 2016 őszén a Viasat 3-ra költözött, és hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind pedig a közönség körében.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A műsor, amit fölösleges nézni, pedig baromi jó (magyar nyelven). port.hu. (Hozzáférés: 2017. május 6.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]