Lovász László (műsorvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Lovász László (Kiskunhalas, 1976. szeptember 6. –) magyar televíziós és rádiós producer és műsorvezető.

Életútja[szerkesztés]

Kiskunhalason született, Kecskeméten nőtt fel. Édesapja hangmérnök, édesanyja irodai asszisztens.

Érettségi vizsgáját követően a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karán tanult magyar műveltségterületen. 1996-tól a helyi tévében és rádióban vezetett műsort. 1999-től gyakornokként, majd produkciós koordinátorként az Esti Showder Fábry Sándorral című műsorban működött közre. 2000-től az estFM 98.6 rádió szerkesztője lett, itt találkozott Urbán Szabolccsal, majd Hajós Andrással. Hárman készítették el a későbbi, TV2-n futott műsor, a Magánszám pilotját. Egy szezon után a műsort a csatorna más feltételekkel szerette volna folytatni, ezért az alkotók úgy döntöttek, nem írják alá az új szerződést. A Viasat 3-on Késő este Hajós Andrással címmel ismét producerként dolgozott, majd pár hónap után a műsor a kedvezőtlen feltételek miatt véget ért.

2003-ban a Való Világ line producereként dolgozott, 2005-től a Danubius Rádió reggeli műsorának untermannja lett Hepi Endre, Lilu, Sebestyén Balázs, Majka, Ábel Anita, Kapócs Zsóka, Rákóczi Ferenc, Vágó Piros mellett. Három és fél év után kirúgták. 2009-től a radiocafé 98.6 délutáni műsorában megtalálta rádiós párját, Frankó Ronit, akivel az Utasellátót készítették a rádió bezárásáig. 2012-2013-ban a Petőfi Rádióban folytatták Egész úton hazafelé címmel.

Lovász végén elindította Lakástalkshow című beszélgetős műsorát a YouTube-on, mely négy évad után, 2016 őszén a Viasat 3-ra költözött, és hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind pedig a közönség körében.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A műsor, amit fölösleges nézni, pedig baromi jó (hu nyelven). port.hu. (Hozzáférés: 2017. május 6.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]