Lovász László (műsorvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lovász László
A Dumaszínház oldalán
A Dumaszínház oldalán
Született1976. szeptember 6. (47 éves)
Kiskunhalas
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásaműsorvezető
IskoláiNeumann János Egyetem (–1996)
SablonWikidataSegítség

Lovász László (Kiskunhalas, 1976. szeptember 6. –) magyar televíziós és rádiós producer és műsorvezető.

Életútja[szerkesztés]

Kiskunhalason született, Kecskeméten nőtt fel. Édesapja hangmérnök, édesanyja irodai asszisztens.

Érettségi vizsgáját követően a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karán tanult magyar műveltségterületen. 1996-tól a Kecskeméti Televízióban és a Gong Rádióban vezetett műsort. 1999-től gyakornokként, majd produkciós koordinátorként az Esti Showder Fábry Sándorral című műsorban működött közre. 2000-től az estFM 98.6 rádió szerkesztője lett, itt találkozott Urbán Szabolccsal, majd Hajós Andrással. Hárman készítették el a későbbi, TV2-n futott műsor, a Magánszám pilotját. Egy szezon után a műsort a csatorna más feltételekkel szerette volna folytatni, ezért az alkotók úgy döntöttek, nem írják alá az új szerződést. A Viasat 3-on Késő este Hajós Andrással címmel ismét producerként dolgozott, majd pár hónap után a műsor a kedvezőtlen feltételek miatt véget ért.

2003-ban a Való Világ line producereként dolgozott, 2005-től a Danubius Rádió reggeli műsorának sidekickje Hepi Endre, Lilu, majd Sebestyén Balázs, később Majka, Ábel Anita, Kapócs Zsóka, végül Rákóczi Ferenc és Vágó Piros mellett. 2009-től a radiocafé 98.6 délutáni sávjában Frankó Ronival az Utasellátót készítették, egészen a rádió bezárásáig. 2012–2013-ban a Petőfi Rádióban folytatták Egész úton hazafelé címmel.

Lovász 2012 végén elindította Lakástalkshow című beszélgetős műsorát a YouTube-on, mely négy évad után, 2016 őszén a Viasat 3-ra költözött, és hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind a közönség körében.[1]

2020 augusztusában visszatért a reggeli rádiózáshoz, a hónap utolsó napjától Magyarország legnagyobb kereskedelmi rádiójában, a Retro Rádióban Bochkor Gábor partnere lett.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A műsor, amit fölösleges nézni, pedig baromi jó (magyar nyelven). port.hu. (Hozzáférés: 2017. május 6.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]