Louis De Ridder

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Louis De Ridder
Louis De Ridder 1922.jpg
Született 1902. június 9.[1]
Antwerpen
Elhunyt 1981. május 5. (78 évesen)[1]
Állampolgársága belga
Foglalkozása
  • jégkorongozó
  • gyorskorcsolyázó
  • bobversenyző
A Wikimédia Commons tartalmaz Louis De Ridder témájú médiaállományokat.

Louis „Loulou” De Ridder (Belgium, Antwerpen, 1902. június 9.1981. május 5.) belga olimpikon, bobozó, gyorskorcsolyázó, jégkorongozó.

Először olimpián az 1924. évi téli olimpiai játékokon a jégkorongtornán vett részt a belga csapatban. Első mérkőzésükön súlyos vereséget szenvedtek az amerikaiaktól 19–0-ra. Következő mérkőzésen szintén súlyos vereséget szenvedtek el a britektől, 19–3-ra kaptak ki. Utolsó csoport mérkőzésükön a franciáktól kaptak ki egy szoros mérkőzésen 7–5-re.

Ezen az olimpián indult még 3 gyorskorcsolya versenyszámban: 500 méteren, 1500 méteren és összetettben. Egyikben sem nyert érmet.

Legközelebb az olimpiára csak az 1936. évi téli olimpiai játékokon tért vissza. Ekkor szintén részt vett a jégkorongtornán. A belgák a C csoportba kerültek. Az első mérkőzésen 11–2 kikaptak a magyar válogatottól. A következőn 5–0-s vereséget szenvedtek a csehszlovákoktól majd utolsó csoportmérkőzésen egy szoros hosszabbításos mérkőzésen 4–2-es szenvedtek a franciáktól. A csoportban utolsó helyen zártak 0 ponttal és összesítésben a 14. helyen végeztek.

Ezen az olimpián indult még, mint bobos. Négyesbobban a kettes számú belga csapattal az 5. lett.

A brüsszeli CSHB klubcsapathoz tartozott.

Források[szerkesztés]

  1. a b BnF források (francia nyelven)