Lost in the South Mission: Going Home

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
North Korean Guys
(동해물과 백두산이)
2003-as dél-koreai film
Rendező An Dzsinu
Producer Kim Donghjon
Műfaj filmvígjáték
Forgatókönyvíró Kim Gjongsze
Kim Szonghun
Főszerepben Csong Dzsunho
Kong Hjongdzsin
Rju Hjongjong
Zene Pak Hodzsun
Kang Hun
Operatőr Kim Junszu
Vágó Pak Kokcsi
Csong Dzsinhi
Gyártás
Ország Dél-Korea
Nyelv koreai
Játékidő 97 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Showbox
BemutatóDél-Korea 2003. december 31.
További információk

Lost in the South Mission: Going Home vagy másik ismertebb címén North Korean Guys (hangul: 동해물과 백두산이tonghemulgva pektuszanihandzsa: 東海물과 白頭山이?) egy 2003-ban bemutatott dél-koreai film. A film szereplőinek beszédes neveik vannak.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Cshö Bektu (Csong Dzsunho) az észak-koreai haditengerészet morcos tisztje, és vajszívű matróza, Rim Donghe (Kong Hjongdzsin) csónakázni mennek a Keleti-tengeren. A nagy kikapcsolódásban lerészegednek, majd elalszanak. Egy viharra ébrednek fel, ami később a partra veti őket, és mikor szárazföldre lépnek, akkor szembesülnek vele, hogy a déli állam területére sodródtak.

Folyamatosan megrökönyödnek a déli társadalmon és kultúrán, de végül felülkerekednek a kulturális különbségek okozta akadályokon, és sikerül barátságot kötniük egy lánnyal, Han Nara-val (Rju Hjongjong). A lány apja a helyi rendőrfőnök, emiatt nehéz dolguk akad a beilleszkedéssel, és a helyiek számtalanszor kínai-koreainak nevezik őket tájszólásuk miatt. Miután többször is meghiúsulnak szökési terveik, indulnak egy tehetségkutató versenyen, ahol a fődíj egy kirándulás az észak-koreai Gyémánt-hegységbe.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bektu tiszt neve a Pektu-hegyre utal, Donghe pedig annyit tesz: „Keleti-tenger”. Ez a két kifejezés a dél-koreai himnusz kezdőszavai közt szerepel. A női szereplő, Han Nara nevének jelentése: „Korea”.