Long snapper

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Egy punt formációja, ahol a long snapper vagy más néven deep snapper "DS"-el van jelölve.

A long snapper vagy deep snapper egy pozíció az amerikai futballban. A long snapper az a különleges játékos, akit punt, field goal, vagy pedig extra point esetén használnak a center helyett.

Feladata[szerkesztés]

A long snapper feladata, hogy a labdát a nagyobb távolság ellenére is, biztosan, pontosan és gyorsan tudja feladni. Ha rossz a snap, az hibának minősül, és időt is veszíthet a támadócsapat. Mezőnygól kísérlet és jutalompont esetén, a labdát a holdernek, punt esetén egyből a rugójátékosnak, a punternek passzolja. Jó long snappert nehéz találni, és sokszor a gyengébb tehetségű játékosok is játszhatnak, mert long snapperként kiválóak.

A long snapper ezek után folytatja a center munkáját és blokkolja a védőfalat, vagy előrerohan, hogy megállítsa a punt returnt.

További tudnivalók[szerkesztés]

A középiskolák közti bajnokságban általában megkülönböztetik a deep snappert, aki punt esetén lép a pályára, a long snappertől, aki pedig a mezőnygól vagy jutalompont kísérlete esetén.

A long snapperek általában a legismeretlenebb játékosok egy csapatban, mert mivel túl speciálisak, ezért ritkán lépnek pályára.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Amerikai futball-pozíciók
Offense Defense Special teams
Linemen Guard, Tackle, Center Linemen Nose tackle, Tackle, End, Edge rusher Rúgó játékosok Placekicker, Punter, Kickoff specialist
Quarterback Linebacker Snapping Long snapper, Holder
Backs Halfback, Fullback, H-back, Wingback Backs Cornerback, Safety Visszahordás Punt returner, Kick returner
Elkapók Wide receiver, Tight end, Slotback Nickelback, Dimeback Szerelés Gunner
Formációk - Pozíciók története - Stratégia
  • Sport Sportportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap