Ugrás a tartalomhoz

Long snapper

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Egy punt formációja, ahol a long snapper vagy más néven deep snapper "DS"-el van jelölve.

A long snapper vagy deep snapper egy pozíció az amerikai futballban. A long snapper az a különleges játékos, akit punt, field goal, vagy pedig extra point esetén használnak a center helyett.

Feladata[szerkesztés]

A long snapper feladata, hogy a labdát a nagyobb távolság ellenére is, biztosan, pontosan és gyorsan tudja feladni. Ha rossz a snap, az hibának minősül, és időt is veszíthet a támadócsapat. Mezőnygól kísérlet és jutalompont esetén, a labdát a holdernek, punt esetén egyből a rugójátékosnak, a punternek passzolja. Jó long snappert nehéz találni, és sokszor a gyengébb tehetségű játékosok is játszhatnak, mert long snapperként kiválóak.

A long snapper ezek után folytatja a center munkáját és blokkolja a védőfalat, vagy előrerohan, hogy megállítsa a punt returnt.

További tudnivalók[szerkesztés]

A középiskolák közti bajnokságban általában megkülönböztetik a deep snappert, aki punt esetén lép a pályára, a long snappertől, aki pedig a mezőnygól vagy jutalompont kísérlete esetén.

A long snapperek általában a legismeretlenebb játékosok egy csapatban, mert mivel túl speciálisak, ezért ritkán lépnek pályára.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • Sport Sportportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap