London Science Museum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
London Science Museum
Elhelyezkedés South Kensington
Egyesült Királyság
Alapítva 1909. június 26.
Megnyílt 1857
Igazgató Ian Blatchford
Építész(ek) Richard Allison
Elhelyezkedése
London Science Museum (London)
London Science Museum
London Science Museum
Pozíció London térképén
é. sz. 51° 29′ 51″, ny. h. 0° 10′ 29″Koordináták: é. sz. 51° 29′ 51″, ny. h. 0° 10′ 29″
Térkép
A London Science Museum weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz London Science Museum témájú médiaállományokat.

A London Science Museum egyike London legfontosabb tudományos múzeumainak, és gazdag gyűjteménnyel rendelkezik, amely bemutatja a tudomány és technológia különböző területeit. A múzeum kiállításai interaktívak és sokféle témát ölelnek fel, beleértve az űrkutatást, a gépészetet, az informatikát, a környezettudományt és még sok mást. A látogatók megismerkedhetnek a tudományos felfedezések történetével, betekintést nyerhetnek a technológiai fejlesztésekbe, és interaktív módon fedezhetik fel a különböző tudományterületeket.

A múzeum különféle programokat és eseményeket is szervez, mint például tudományos előadások, műhelyek és különleges kiállítások. A céljuk, hogy inspirálják a látogatókat a tudomány és technológia iránti érdeklődésre, valamint bemutassák a tudományos és technológiai fejlődés jelentőségét az emberiség számára.

Irodalom[szerkesztés]

  • Amanda Engineer: Illustrations from the Wellcome Library. Wellcome and the „Great Past“. Medical History 44, 2000, 389–404 o., PMC 1044290 (angolul)
  • Peter J. T. Morris (szerk.): Science for the Nation: Perspectives on the History of the Science Museum. Palgrave Macmillan, Basingstoke [u. a.] 2010.

További információk[szerkesztés]