Life Is Strange: Before the Storm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Life Is Strange: Before the Storm
Fejlesztő Deck Nine
Kiadó
Zeneszerző Daughter
Sorozat Life Is Strange
Motor Unity
Platformok
Kiadási dátum 2017. augusztus 31.
Műfaj
  • kalandjáték
  • interaktív film
  • grafikus kalandjáték
  • videójáték LMBT karakterrel
Játékmódok egyjátékos videójáték
USK-besorolás USK 12
Adathordozó digitális terjesztés
A Life Is Strange: Before the Storm weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Life Is Strange: Before the Storm témájú médiaállományokat.

A Life Is Strange: Before the Storm egy epizódikus grafikus kalandjáték, amelyet a Deck Nine fejlesztett ki és a Square Enix adott ki. A három epizód 2017 végén jelent meg Microsoft Windows, PlayStation 4 és Xbox One, 2018 végén pedig Linux, macOS, Android és iOS rendszerekhez. Ez a Life Is Strange sorozat második bejegyzése, amelyet előzményként állítottak be.

Játékmenet[szerkesztés]

A cselekmény a tizenhat éves Chloe Price-ra és az iskolatársával, Rachel Amberre fűződő kapcsolatára összpontosít. A játékmenet leginkább az elágazó párbeszédek használatával és a környezettel való interakcióval foglalkozik.

Fejlesztése[szerkesztés]

A fejlesztés 2016-ban kezdődött a Square Enix London Studios közreműködésével, a Unity játék motorjának alkalmazásával. Rhianna DeVries, aki eredetileg Chloe Price számára adott hangot, az eredeti hangszínésznő, Ashly Burch írástanácsadóként szolgált. Burch a SAG-AFTRA sztrájk miatt nem vállalta újra szerepét. A sztrájk végeztével Burch és Hannah Telle, aki Max Caulfieldnek adott hangot a Life Is Strange-ben, visszatértek a bónusz epizódért.