Liener Márta

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Liener Márta
Született Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása
Iskolái Budapesti Tanítóképző Főiskola

Liener Márta (Budapest, 1950 k.) magyar modell, énekes.

Élete[szerkesztés]

Liener Márta a SUGÁR Üzletközpont háziasszonya, az 1980-as évek egyik legismertebb reklámarca volt. A SUGÁR Üzletközpont a Magyar Hirdetőt kérte fel a reklám elkészítéséhez. Ehhez Kenyeres Gábor írt forgatókönyvet Sztevanovity Dusánnal. Sztevanovity Dusán kérésére kezdte el az üzletközpontot reklámozni, - akit korábban már ismert, az Egymillió fontos hangjegy című műsorból.

Nem modellnek készült, de az ország mégis így ismerte meg. A szakközépiskola befejeztével a Budapesti Tanítóképző Főiskolán végzett. Tanított Óbudán, az akkori Czabán Samu, ma Óbudai Általános Iskolában.

Második gyermeke megszületéséig éneklésből élt.

Liener Mártának volt zenei előélete; korábban kezdett énekelni tanulni, mint modellkedni. 1979-ben szerepelt Sztevanovity Zorán Szabadon jó című tévéműsorában. 1981-ben a Magyar Televízió Pulzus című műsorában a Ma éjjel ne hagyj egyedül című számot énekelte. Még abban az évben a Tánc- és Popdalfesztiválon a Nem kell mindent értened című dallal indult.

Szikora Róbert neki írta A szél című számot, melyről videóklip is készült. Vokálozott Szűcs Judith nagylemezén is, de hangját számos reklámzenéből ismerhetjük. 1984-ben jelent meg kislemeze Mimi és a Mini klikk néven. A Modell Trió egyik alapítója. 1989-ben jelent meg Titkos kapcsolat című lemezük. A dalok szerzői: Delhusa Gjon, Flipper Öcsi, Kozma Tibor, Rusznák Iván, Mischl Róbert, Kovács Tamás.

Énekelt reklámzenéket is, mint például az S-modell-reklámok, az M7 (együttes)sel is. Ő énekelte az RTL Klub Heti Hetes című műsorának főcímdalát is az RT együttes tagjaival (Kovács Tamás és Mischl Róbert).

Liener Márta napjainkban klubokban lép fel Stefanidu Janulával duóban (Jazzy Shake), illetve Janula zenekarának kíséretével.

1977 óta egy divatügynökség – modell-casting – vezetője.

Férjezett, két fia Martin és Miklós.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

 1. Liener Márta Fesztivál '81, 1981
 2. Liener Márta Mimi Mimi, 1984

Dalok[szerkesztés]

 • A szél Liener Márta
 • Beszélő hajasbaba
 • Csak egy ugrás a Sugár…
 • Filmsztár leszek
 • Ma éjjel ne hagyj egyedül!
 • Mi-mi történt velem?
 • Nem kell mindent értened
 • Sugár
 • Tegnap egy ufót láttam

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Családbarát – reklámok, manökenek http://nava.hu/id/2410714/