Lasergame

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A játék[szerkesztés]

A Lasergame egy olyan lézerfegyveres csapatépítő akciójáték, amely a paintballal ellentétben nem fájdalmas, viszont annál sokkalta látványosabb, jobban igénybe veszi a reflexeket és jelentős testmozgással is jár. A játékban két csapat méri össze ügyességét egymással egy erre speciálisan kialakított pályán. A küzdelem végén számítógépes kiértékelést, ún. "lőlapot" kapunk amiből kiderül, hogy melyik csapat nyert, a csapaton belül ki lett az első, a második, stb., melyik játékos milyen százalékkal lőtt és kit talált el. Ezek ismeretében mód nyílik mind csapat, mind az egyéni teljesítmény megállapítására.

A pálya[szerkesztés]

A Lasergame egy közel 400 m2-es, teljesen egyedülálló, egyedi ötletek alapján tervezett és kivitelezett arénában játszódik, amely nem csak labirintus, labirintus hátán, hanem igazi, tereptárgyakkal, fény-füst és hangeffektekkel kialakított játéktér! A pályán mindenhol UV fénycsövek szolgáltatják a világítást valamint diszkófüst teszi láthatóvá a fegyverből kilőtt lézersugarat.

A felszerelés[szerkesztés]

A játékhoz szükséges felszerelés áll egy kommandós mellényre hasonlító masszív felsőrészből és egy ehhez csatlakozó lézerfegyverből. A fegyver markolatán két gomb található, ezeket egyszerre benyomva tudunk csak tüzet nyitni. A mellényen és a fegyveren csapattól függően piros vagy zöld színű ledek villognak melyek a játékos láthatóságát és egyben a találati felületeket is jelzik. Ezen találati pontok valamelyikét lelőve szerezhetünk találatot. Ha viszont minket találnak el, akkor rendszerünk 4-5 másodperc erejéig egy hangjelzést követően leáll, mintha "meghaltunk" volna. Ebben a helyzetben sem lőni, sem pedig találatot kapni nem tudunk. Néhány másodperc elteltével újabb hangjelzést követően a fegyver újratöltődik, és a "küzdelem" folytatódhat tovább. A játék idő alatt nincs korlátozva, hogy kit hányszor találhatnak el, és a muníció is úgy van beállítva hogy a leggyorsabb kezű játékos sem tudja kifogyasztani a tárat. A fegyver kijelzőjéről mégis folyamatosan tájékozódhatunk arról, hogy mennyi időnk, életünk illetve lőszerünk van még hátra. Természetesen a rendszer - az élethű helyzetek kedvelői számára - lehetővé teszi az élet és tölténykorlátozást, valamint az újratöltést is.

A Lasergame által használt lézer nagyon kis frekvencián működik és a lézersugár kevesebb mint egy másodpercig világít egyhuzamban. A lézer nagyon kis frekvenciája miatt a játék SZEMRE EGYÁLTALÁN NEM VESZÉLYES, a lövések rövid ideje miatt pedig maga a szembe jutás is szinte kizárt.

Források[szerkesztés]