Labirintus (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Labirintus
A szökés
4. évad, 3. epizód
Eredeti cím Shut Down
Író Nick Santora
Rendező Milan Cheylov
Gyártási szám 4AKJ03
Első sugárzás 2008. szeptember 8.
Első sugárzás Magyarországon 2009. június 22.
Kronológia
ElőzőAz ütőkártya
KövetkezőSasok és angyalok
A szökés epizódjainak listája

A Labirintus (Shut Down) A szökés című amerikai sorozat negyedik évadának harmadik epizódja, összességében pedig az hatvanadik.


Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 4. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Az epizód elején Michael számon kéri Selfen, hogy mibe keveredtek, mert a kártya, amit megszereztek semmit nem ér a másik öt Scylla kártya nélkül. Habár Self nem tud a további kártyákról, megfenyegeti Michaelt, ha nem találják meg az összeset, mennek a börtönbe.

Michael visszatér a raktárba és elmondja a többieknek, hogy meg kell találniuk a másik öt kártyát is. Ezalatt Mahone elvonul, hogy felhívja Lang ügynököt és megkéri, derítse ki, hogy ki ölte meg a kisfiát. Mahone tudtán kívül Lincoln hallja a beszélgetést.

Chicagóban Wyatt kifaggatja Bennettet, mivel tudja, hogy letette a testvérekért az óvadékot és hogy nincsenek börtönben. Addig kínozza, amíg meg nem tudja az igazat.

Self elmondja a felettesének, Stantonnak, hogy összesen hat Scylla kártyát kell megtalálniuk. Stanton kétségbe vonja az egész akciót, viszont Self biztos benne, hogy Michaelék meg fogják találni a többi kártyát is, mivel ilyen hamar sikerült az elsőt is.

Michael megtalál egy e-mailt, amit Tuxhorn kapott egy londoni érkezésről. Mahone tudja, hogy az e-mail valójában egy kódot rejt, ami egy 4 órakor kezdődő Scylla találkozóról ír. Ezután Roland megtalálja az e-mail forrását, ami az anaheimi fő szerveren van. Amíg Sucre és Bellick Tuxhorn irodáját figyelik, a többiek Anaheimbe mennek, hogy betörjenek a fő szerverbe.

Mindeközben Self felettese leállíttatja a Scylla akciót.

Az új lakásában Zsebes kinyitja a borítékot, amit a Gate vállalattól talált és egy üdvözlőlevelet talál, 75.000 dollár évi fizetésről és 10.000 dollár bónusz jutalomról.

Mikor Tuxhorn nem jelenik meg a munkahelyén, Sucre és Bellick menni készülnek, de hirtelen letartóztatják őket. Viszont Sucrénak sikerül sms-t küldenie Michaelnek, hogy meneküljenek.

A csapat elhagyja a raktárt, de Self követi őket a GPS segítségével. A menekülés közben Michael megfejti a találkozó helyét is, ami a Newport Beach melletti erőműnél lesz, délután 4 órakor.

Michael, Lincoln, Mahone és Sara ellopnak egy taxit és az erőműhöz mennek, viszont Self és a társai már ott várják őket, és Michael kivételével letartóztatják mindegyiküket. Michaelnek sikerül elmenekülnie és a találka helyére megy, ahol látja, hogy Tuxhorn és Pad Man a többi kártyaőrre vár.

Michael a telefonjával rögzíti a hat kártyaőr közti találkozót. Ezután elmegy Selfékhez, ahol lejátssza a videót neki. Miután Self látta, hogy mind a hat kártyaőr találkozója volt, elengedi a csapatot, akik visszatérhetnek a raktárba dolgozni.

Wyatt, miután megtudta Bruce-tól, hogy hol van Sara, megöli a férfit.

Az epizód végén Lincoln megígéri Mahone-nak, hogy segít neki megtalálni a fia gyilkosát.