Líceum TV

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Líceum TV
Adatok
Indulás 2003

A Líceum Televíziót 2003-ban hívta életre az egri Eszterházy Károly Egyetem (akkor még főiskola) vezetősége. Nemcsak az egyetemisták színvonalas gyakorlati képzéséhez megfelelő szakmai és technikai környezet biztosítása volt a cél, hanem olyan műsorszerkezet kialakítása, amely tükrözi az egyetem hallgatóinak és oktatóinak szakmai, tudományos, kulturális és sportéletét. A mai napig egyedülálló abban a tekintetben, hogy állandó (heti 8 óra új adásidővel) műsorszórással informálja nézőit úgy, hogy adásideje egy részét hallgatók készítik.

Mára egy full HD virtuális stúdióból, több mint 30 vágó munkaállomásból, szerkesztőségből álló komplex filmes-televíziós oktatási térré vált.

Céljai: a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatása, képzéseink bemutatása. Az egyetemen folyó kulturális élet bemutatása jellemzően a művészetközvetítő szakok rendezvényeinek közvetítésével valósul meg (koncertek, kiállítások, színházi előadások), míg a sportéletet a főiskola csapatainak mérkőzéseivel dokumentálják.

Tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének (HTOE), és baráti viszonyt ápol a helyi médiumokkal, ami műsorcserében nyilvánul meg elsősorban. Mára félévenként közel 200 hallgató van kapcsolatban a televízióval, akiket 7 főállású és 2 hallgatói munkatárs szolgál ki, a tanárokon kívül. Bár kereskedelmi televízió, de önként vállaltan nem reklámoz, és politikamentes a kezdetektől. Profilját (műsorszerkezetét) főleg közéleti beszélgetős műsorok, tudományos előadások, sportmérkőzések, vizsgafilmek, színes magazinok és egy heti híradó adják.

Forrás[szerkesztés]