László Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
László Tamás
Született 1950. október 29. (66 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása építész,
politikus,
országgyűlési képviselő

László Tamás (Budapest, 1950. október 29. – ) politikus, országgyűlési képviselő.

Életrajza[szerkesztés]

Az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Városgazdasági tanszékén dolgozott, majd a Budapest III. kerületében volt műszaki osztályvezető. A rendszerváltás után saját tervezőirodát nyitott a VII. kerületben. A Garay tér környékén több társasház tervezésében vett részt irodájával. Később középületet is tervezett, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola építészeti terveit, amely az egyik legnagyobb munkája. 2000-ben a XV. kerületbe, Pestújhelyre költözött.

2004 óta a Fidesz–MPSZ tagja, majd XV. kerületi elnöke. Mandátumot szerzett a 2006. évi országgyűlési választás országos listáján. 2006. május 30-ától az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja. 2010-ben és 2014-ben ismét Fideszes országgyűlési képviselő lett.

Egyéniben XV. kerületi önkormányzati képviselő az újpalotai lakótelepen. 2010–2014-ig a XV. kerület polgármestere volt. A 2014-es országgyűlési választáson elindult, 37,75 százalékot kapott, ezzel első lett, így ő lett Budapest XV. kerületének és a IV. kerület egy részének az országgyűlési képviselője.

Két gyermeke és hét unokája van.

További információk[szerkesztés]