Kupcsok Péter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kupcsok Péter
Született1989június 13. (34 éves)
Tatabánya
NemzetiségeMagyar

SablonWikidataSegítség

Kupcsok Péter (Tatabánya, 1989. június 13. –) politikus, önkormányzati képviselő,[1] a Fidelitas országos választmányának alelnöke, a Fidesz tatabányai csoportjának alelnöke, Fidelitas tatabányai és megyei szervezetének elnöke, Tatabányai Fidesz frakció szóvivője, Fidesz országos választmányának tagja.

Élete[szerkesztés]

Középiskolai tanulmányait a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnáziumban fejezte be. Végzettsége szerint sportszervező és menedzser. Korábbi munkái során a tatabányai és a megyei kis- és középvállalkozások nemzetközi piacra jutását segítette, valamint az ifjúsági, kulturális és sportrendezvények közönségszervezését, illetve a támogatói források felkutatását látta el. Jelenleg a Miniszterelnökségen dolgozik.

Édesapja Kupcsok Lajos, aki a rendszerváltás előtt a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Komárom-Esztergom megyei bizottságánál vállalt különböző pozíciókat[1], 2010 és 2014 között pedig Fidesz színekben országgyűlési képviselő[2].

Politikai pályafutás[szerkesztés]

2016. A Fidelitas tatabányai szervezetének elnöke

2017. A Fidelitas Komárom-Esztergom megyei választmányának elnöke

2019. A Fidesz tatabányai csoportjának alelnöke

2019. Önkormányzati képviselő

2019. Tatabányai Fidesz frakciószóvivő

2020. július a Fidelitas Országos Választmányának alelnöke

2021. Fidesz Országos Választmányának tagja

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Képviselő-testület (magyar nyelven). Tatabánya Város Honlapja. [2020. június 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. július 14.)