Kultúrsokk (Spongyabob)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kultúrsokk
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 10a. epizód
Eredeti cím Culture Shock
Író Paul Tibbitt
Mark O'Hare
Mr. Lawrence
Első sugárzás 1999. szeptember 18.
Kronológia
ElőzőFordított nap
KövetkezőMóka
epizódlista

A Kultúrsokk (angolul Culture Shock) a SpongyaBob Kockanadrág első évadának 10a epizódja, amelyet 1999. szeptember 18-án a Nickelodenon mutattak be Amerikában. Magyarországon szintén a Nickelodeon mutatta be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Vendégek nélkül, üresen áll a Rozsdás Rákolló étterem. Majd amikor Rák úr legnagyobb örömére végre betér egy vevő az étterembe kiderűl, hogy csak a papír pénzét szeretné felváltani érmék formájában. A hosszú ideje tartó szerencsétlenségek végett a főnök úr behívja alkalmazottait irodájába, majd tudatja velük, hogy az elmúlt időszakban alig van profit és ötleteket kér az étterem népszerűségének fellendítése érdekében. Tunyacsáp izgatottan javasolja, hogy a Rozsdás Rákolló rendezzen egy tehetség kutatót, jórészt azért, hogy az étterem pénztárosa megmutathassa tehetségét a város lakóinak, amibe végül Rák úr is beleegyezik.

Az esti műsorra Spongyabob is készülődik, méghozzá egy olyan számmal amiben ő egy buborék vízilóval táncol, de Tunyacsáp a főszervező visszautasítja, mert szerinte a nép kultúrára vágyik és nem pedig táncoló buborékokra. Mikor leszáll a show estéje, teltház fogadja a produkciókat az étteremben, amire még Spongyabob szülei is eljöttek. A tehetség kutató Pearl pompom táncával kezdődik, aki minden egyes ugrásával a fejére állította a Rákollót, majd ezt követte Plankton műsorszáma, aki egy herkentyű burgert akar eltüntetni úgy, hogy azt ellopja és végül pedig Csigusz, aki egy verset ad elő a közönségnek, de csiga létére csak nyávogva tudja előadni azt. A színfalak mögött Spongyabob könyörög Tunyacsápnak, hogy hadd lépjen fel a műsorban, majd végül megengedi neki, hogyha az ő produkciójának vége, felmoshatja a színpadot.

Az utolsó műsorszám a nagy finálé, ahol a show házigazdája Tunyacsáp lép fel, de táncos előadását a közönség kifütyüli és az egy dollárért kapható paradicsomokkal dobálják meg őt. Végül a mérges polip levonul a színpadról és közli Spongyabobnak, hogy vége a műsornak. Ez után a sárga szivacs kivonul a színpadra, hogy felmossa a szétfonnyadt paradicsomokat, amit a közönség élvez és üdvrivalgás fogad. Tunyacsáp hallván az ujjongást azt hiszi, hogy őt akarják visszahívni a színpadra, de végül csalódnia kell. Aztán rájön, hogy a hallgatóság Spongyabobért rajong és nem ő érte, ezért még mindig a sikerre éhezve, megpróbálja utánozni az étterem szakácsát, de őt nem kedvelik annyira. Végül feladja és levonul a színpadról, Spongyabobot pedig rózsa szálakkal és tapssal örvendeztetik. A színfalak mögül megjelenik Rák úr, egy pénzzel teli talicskában ülve és közli Tunyacsáppal, hogy már kezdheti szervezni a jövőheti műsort.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]