Kultúrsokk (Spongyabob)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kultúrsokk
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 10a. epizód
Eredeti cím Culture Shock
Író Paul Tibbitt
Mark O'Hare
Mr. Lawrence
Első sugárzás 1999. szeptember 18.
Kronológia
ElőzőFordított nap
KövetkezőMóka
epizódlista

A Kultúrsokk (angolul Culture Shock) a SpongyaBob Kockanadrág első évadának 10a epizódja, amelyet 1999. szeptember 18-án a Nickelodenon mutattak be Amerikában. Magyarországon szintén a Nickelodeon mutatta be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Vendégek nélkül, üresen áll a Rozsdás Rákolló étterem. Majd amikor Rák úr legnagyobb örömére végre betér egy vevő az étterembe kiderűl, hogy csak a papír pénzét szeretné felváltani érmék formájában. A hosszú ideje tartó szerencsétlenségek végett a főnök úr behívja alkalmazottait irodájába, majd tudatja velük, hogy az elmúlt időszakban alig van profit és ötleteket kér az étterem népszerűségének fellendítése érdekében. Tunyacsáp izgatottan javasolja, hogy a Rozsdás Rákolló rendezzen egy tehetség kutatót, jórészt azért, hogy az étterem pénztárosa megmutathassa tehetségét a város lakóinak, amibe végül Rák úr is beleegyezik.

Az esti műsorra Spongyabob is készülődik, méghozzá egy olyan számmal amiben ő egy buborék vízilóval táncol, de Tunyacsáp a főszervező visszautasítja, mert szerinte a nép kultúrára vágyik és nem pedig táncoló buborékokra. Mikor leszáll a show estéje, teltház fogadja a produkciókat az étteremben, amire még Spongyabob szülei is eljöttek. A tehetség kutató Pearl pompom táncával kezdődik, aki minden egyes ugrásával a fejére állította a Rákollót, majd ezt követte Plankton műsorszáma, aki egy herkentyű burgert akar eltüntetni úgy, hogy azt ellopja és végül pedig Csigusz, aki egy verset ad elő a közönségnek, de csiga létére csak nyávogva tudja előadni azt. A színfalak mögött Spongyabob könyörög Tunyacsápnak, hogy hadd lépjen fel a műsorban, majd végül megengedi neki, hogyha az ő produkciójának vége, felmoshatja a színpadot.

Az utolsó műsorszám a nagy finálé, ahol a show házigazdája Tunyacsáp lép fel, de táncos előadását a közönség kifütyüli és az egy dollárért kapható paradicsomokkal dobálják meg őt. Végül a mérges polip levonul a színpadról és közli Spongyabobnak, hogy vége a műsornak. Ez után a sárga szivacs kivonul a színpadra, hogy felmossa a szétfonnyadt paradicsomokat, amit a közönség élvez és üdvrivalgás fogad. Tunyacsáp hallván az ujjongást azt hiszi, hogy őt akarják visszahívni a színpadra, de végül csalódnia kell. Aztán rájön, hogy a hallgatóság Spongyabobért rajong és nem ő érte, ezért még mindig a sikerre éhezve, megpróbálja utánozni az étterem szakácsát, de őt nem kedvelik annyira. Végül feladja és levonul a színpadról, Spongyabobot pedig rózsa szálakkal és tapssal örvendeztetik. A színfalak mögül megjelenik Rák úr, egy pénzzel teli talicskában ülve és közli Tunyacsáppal, hogy már kezdheti szervezni a jövőheti műsort.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]