Korhatáros szerelem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Korhatáros szerelem
Műfaj dramedy, fikciós sorozat

Író
Rendező
Főszereplő
Főcím Bajkó Valentin
Főcímzene Kispál és a BorzDe szeretnék… (feat. Németh Juci)

Formátum Step Dave
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 2
Epizódok13
Gyártás
Producer
Vágó Balázs Iván
Forgatási helyszín Budapest
Operatőr Seregi László
Részenkénti játékidő 50 perc
Gyártó
  • ContentLAB & Factory Kft.
  • IKO Műsorgyártó Magyarország Kft.
Sugárzás
Eredeti adó TV2
Eredeti sugárzás kezdete2017. december 2.
Státusz második évad készülőben
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

A Korhatáros szerelem a TV2 hetente jelentkező magyar televíziós, fikciós sorozata, amely 2017. december 2-ától szombat esténként volt látható. A sorozat az új-zélandi Step Dave alapján készült, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók.[1] Egy független magyar sorozatgyártó cég, a ContentLAB & Factory a sorozat pilotját már 2016 őszén leforgatta, Mátyássy Áron rendezésével. Akkor a főszereplő fiút (akit Dávid helyett Daninak hívtak) Tasnádi Bence alakította és a próbaepizódban rajta kívül még Kovács Patrícia, Dobó Kata, Szabó Győző, Baronits Gábor, Kamarás Iván, Cserpes Laura és Bánsági Ildikó is szerepelt.[2][3]

Történet[szerkesztés]

A romantikus komédia Budapesten játszódik, ahol felelőtlen huszonévesek és felelősnek tűnő negyvenesek szerelmi kalandjait és párkapcsolati botladozásait követhetjük nyomon. A háromgyermekes anyuka (Kovács Patrícia) és a vagány pultos fiú (Kovács Tamás) véletlen találkozása nem várt fordulatot tartogat, hiszen a mindkét fél számára szokatlan és megmagyarázhatatlan vonzódás egy nem mindennapi, izgalmas kapcsolatot eredményez, amit fel is vállalnak. Nem csak a kiskamaszok előtt, de a barátok, a rokonok, még az exanyós előtt is.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Epizódszereplők[szerkesztés]

Évadok[szerkesztés]

Évad Epizódok Sugárzás
Évadpremier Évadfinálé
1 13 2017. december 2. 2018. február 17.
2 2018. október

Epizódok[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Sor. Év. Rendező Premier
1. 1. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 2.
A három gyerekét egyedül nevelő Eszter egy véletlen balesetnek köszönhetően megismerkedik a nála 15 évvel fiatalabb mixer fiúval, Dáviddal és egymásba szeretnek. Minden ész érv az ellen szól, hogy Esztert és Dávidot egymásnak teremtették volna, ők mégis úgy döntenek, hogy megpróbálják együtt.
2. 2. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 2.
Eszter még nem szeretné bemutatni a gyerekeinek Dávidot, mert félti őket a csalódástól, Dávidnak azonban nem tetszik a titkos szerető pozíció. Közben Eszter minden lében kanál húga, Júlia mindenképp össze akarja hozni a testvérét egy neki való férfival, Andrással, de Dávid színre lépése megzavarja ezt a tervét. Júlia közben feltérképezte volna Dávidot, de sajnos a főnökére, Dusánra hajtott rá, ami komoly bonyodalmakat szült.
3. 3. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 9.
Eszter bemutatja Dávidot a családjának, de két nagylánya – Hanna és Bori - valamint exférjének anyja, Márta nem örülnek az udvarlónak. Egyedül a 8 éves Gergő fogadja szeretettel Dávidot, de a nővérei őt is maguk mellé állítják. Eszter középső lányát, Borit zaklatja egy fiú az iskolában, ezért az egész család színre lép, hogy kezeljék a dolgot.
4. 4. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 16.
Eszter legjobb barátnője és munkatársa, Dóra és a lány meleg barátja, Norbi közösen házat vásárolnak, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Alex, Dávid lakótársa és barátja az új szerelem miatt mellőzöttnek érzi magát. A két fiú csúnyán összeveszik. Alex Bettivel, a kolléganőjével vigasztalódik.
5. 5. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 23.
Dávid hiába szeretne, nem tud már otthon aludni, mert Alex beköltöztette a szobájába a levakarhatatlan Lilit, Dávid excsaját. Eszter anyósa, Márta barátnőre tesz szert: megismerkedik az egyik internetes üzleti partnerével, Terivel, akitől porcelánfigurákat szokott vásárolni.
6. 6. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 30.
Dávid bemutatja Esztert az édesanyjának, de a két nő már régről ismeri egymást: együtt jártak gimnáziumba. Ez a tény mindenkit megvisel, és Dávid anyja, Viki megpróbálja lebeszélni Esztert Dávidról. Eszter megkéri Júliát, hogy egy napig vigyázzon ő Gergőre, de ez az akció kicsit rosszul sül el.
7. 7. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 6.
Eszter kerüli Dávidot, miután a fiú anyja nemtetszését fejezte ki a korkülönbség miatt. Dóra egyre jobban beleszeret a lakótársába, Norbiba. Júlia egy ételmérgezés miatt azt hiszi, hogy terhes. István, a férje a hír hallatán nagyon bepánikol, de hamar kiderül, hogy a terhesség vaklárma volt. Júlia újabb kísérletet tesz arra, hogy Esztert összehozza Andrással, de végül ő jön össze vele.
8. 8. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 13.
Bori, Eszter középső lánya elszökik otthonról egy koncertre a pasijához. Dávid és Eszter utánamennek, hogy hazahozzák, de kiderül, hogy felesleges aggódni: Benett, Bori pasija nagyon rendes, megbízható fiú. Eszter megkéri Dávidot, hogy költözzön oda hozzájuk. Dávid boldogan igent mond, hiszen az albérletükből már úgyis kiszorította őt Alex és forróvérű barátnője, Betti. Márta közben merő önzetlenségből nagy veszélybe sodorja a családot.
9. 9. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 20.
Eszter nagylánya, Hanna jelmezes szerepjátékra készül egy közeli erdőben, ahova Dávid viszi el autóval. Dávid segítsége rosszul sül el: Hannát miatta kizárják a játékból. Tetézi a bajt, hogy Dávid és Hanna véletlenül meglátják Júliát Andrással csókolózni. Márta elveszíti a barátnőjét, de hamarosan nagy öröm éri: rég nem látott fia, Viktor váratlanul hazalátogat Kaliforniából.
10. 10. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 27.
Eszter férje, Viktor nyolc éve lépett le, és most visszatér, mintha mi sem történt volna. A gyerekek szép lassan megbocsájtják a régi sérelmeket, de Eszter nem. Hanna elmondja az anyjának, hogy látta Júliát csókolózni egy idegen férfival. Dávid féltékeny Viktorra, aki bőven ad okot erre, hiszen mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a régi családját, és megnyerje magának Esztert.
11. 11. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. február 3.
Dávid otthagyja a mixer-munkát és egy multinál helyezkedik el, mert azt hiszi, így jobban megfelel majd Eszter és a környezet elvárásainak. Júlia szakítani próbál a szeretőjével, Andrással, de sajnos István számára is világossá válik, hogy Júlia megcsalta őt, ezért elkergeti otthonról. Júlia Eszterhez menekül, ahogy Dóra is, akinek szembe kell néznie a ténnyel, hogy Norbi soha nem lesz az övé. Viktor bejelenti, hogy elviszi a gyerekeket Kaliforniába – 5 hétre.
12. 12. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. február 10.
Viktor, Márta és a gyerekek elutaznak Kaliforniába. Eszter magányos és szomorú, csakúgy mint Dóra, akinek végig kell néznie, hogy Norbi újra összejön régi szerelmével Patrikkal. Dávid anyja újra felbukkan, és mindent elkövet, hogy szétválassza Esztert és Dávidot: megajándékozza a fiát és annak barátját, Alexet egy-egy világkörüli utazással, amit lehetetlen visszautasítani. Eszter belátja, hogy Dávidra még sok kaland vár, ezért elengedi a fiút, vagyis inkább szakít vele.
13. 13. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. február 17.
Eszter 40. születésnapja és Dávidék elutazása pont egy napra esik. Eszter nagyon szomorú, mert se a gyerekek, se Dávid nem fog vele ünnepelni. Két nappal a nagy nap előtt Dávid és Eszter véletlenül összefutnak, másnap Eszter pedig elmegy Dávid lakására, hogy elköszönjön tőle, de ott talál egy másik lányt. Dávid megpróbálja helyrehozni a hibát, hisz ő még mindig Esztert szereti, de Eszter már nem akar hallani se róla. Sok félreértés és kavarodás után végül minden elrendeződik.

2. évad[szerkesztés]

Sor. Év. Rendező Premier
14. 1. Radnai Márk 2018. október

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Korhatáros szerelem címmel indul a TV2 új fikciós sorozata (magyar nyelven). sales.tv2.hu, 2017. október 3. (Hozzáférés: 2017. október 29.)
  2. Új magyar pilot: Korhatáros szerelem (magyar nyelven). sorozatjunkie.hu, 2016. november 2. (Hozzáférés: 2017. október 29.)
  3. Miért lenne baj, hogy egy 39 éves anya egy 15 évvel fiatalabb pasival jár? (magyar nyelven). Index.hu, 2016. október 7. (Hozzáférés: 2017. október 29.)

További információ[szerkesztés]