Korhatáros szerelem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Korhatáros szerelem
Műfaj dramedy, fikciós sorozat

Író
Rendező
Főszereplő
Főcím Bajkó Valentin
Főcímzene Kispál és a BorzDe szeretnék… (feat. Németh Juci)

Formátum Step Dave
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 2
Epizódok23
Gyártás
Producer
Vágó Balázs Iván
Forgatási helyszín Budapest
Operatőr Seregi László
Részenkénti játékidő 50 perc
Gyártó
  • ContentLAB & Factory Kft.
  • IKO Műsorgyártó Magyarország Kft.
Sugárzás
Eredeti adó TV2
Eredeti sugárzás2017. december 2.2018. december 14.
Státusz befejezett
Korhatár

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott 1. évad

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott 2. évad

A Korhatáros szerelem a TV2 hetente jelentkező magyar televíziós, fikciós sorozata, amely 2017. december 2-ától szombat esténként volt látható. A sorozat az új-zélandi Step Dave alapján készült, de a magyar sajátosságokat figyelembe véve a hazai közönség ízlésére formálták az alkotók.[1] Egy független magyar sorozatgyártó cég, a ContentLAB & Factory a sorozat pilotját már 2016 őszén leforgatta, Mátyássy Áron rendezésével. Akkor a főszereplő fiút (akit Dávid helyett Daninak hívtak) Tasnádi Bence alakította és a próbaepizódban rajta kívül még Kovács Patrícia, Dobó Kata, Szabó Győző, Baronits Gábor, Kamarás Iván, Cserpes Laura és Bánsági Ildikó is szerepelt.[2][3]

Történet[szerkesztés]

A romantikus komédia Budapesten játszódik, ahol felelőtlen huszonévesek és felelősnek tűnő negyvenesek szerelmi kalandjait és párkapcsolati botladozásait követhetjük nyomon. A háromgyermekes anyuka (Kovács Patrícia) és a vagány pultos fiú (Kovács Tamás) véletlen találkozása nem várt fordulatot tartogat, hiszen a mindkét fél számára szokatlan és megmagyarázhatatlan vonzódás egy nem mindennapi, izgalmas kapcsolatot eredményez, amit fel is vállalnak. Nem csak a kiskamaszok előtt, de a barátok, a rokonok, még az exanyós előtt is.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Epizódszereplők[szerkesztés]

1. évad epizódszereplői[szerkesztés]
2. évad epizódszereplői[szerkesztés]

Évadok[szerkesztés]

Évad Epizódok Sugárzás
Évadpremier Évadfinálé
1 13 2017. december 2. 2018. február 17.
2 10 2018. október 11. 2018. december 14.

Epizódok[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Sor. Év. Rendező Premier
1. 1. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 2.
A három gyerekét egyedül nevelő Eszter egy véletlen balesetnek köszönhetően megismerkedik a nála 15 évvel fiatalabb mixer fiúval, Dáviddal és egymásba szeretnek. Minden ész érv az ellen szól, hogy Esztert és Dávidot egymásnak teremtették volna, ők mégis úgy döntenek, hogy megpróbálják együtt.
2. 2. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 2.
Eszter még nem szeretné bemutatni a gyerekeinek Dávidot, mert félti őket a csalódástól, Dávidnak azonban nem tetszik a titkos szerető pozíció. Közben Eszter minden lében kanál húga, Júlia mindenképp össze akarja hozni a testvérét egy neki való férfival, Andrással, de Dávid színre lépése megzavarja ezt a tervét. Júlia közben feltérképezte volna Dávidot, de sajnos a főnökére, Dusánra hajtott rá, ami komoly bonyodalmakat szült.
3. 3. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 9.
Eszter bemutatja Dávidot a családjának, de két nagylánya – Hanna és Bori - valamint exférjének anyja, Márta nem örülnek az udvarlónak. Egyedül a 8 éves Gergő fogadja szeretettel Dávidot, de a nővérei őt is maguk mellé állítják. Eszter középső lányát, Borit zaklatja egy fiú az iskolában, ezért az egész család színre lép, hogy kezeljék a dolgot.
4. 4. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 16.
Eszter legjobb barátnője és munkatársa, Dóra és a lány meleg barátja, Norbi közösen házat vásárolnak, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Alex, Dávid lakótársa és barátja az új szerelem miatt mellőzöttnek érzi magát. A két fiú csúnyán összeveszik. Alex Bettivel, a kolléganőjével vigasztalódik.
5. 5. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 23.
Dávid hiába szeretne, nem tud már otthon aludni, mert Alex beköltöztette a szobájába a levakarhatatlan Lilit, Dávid excsaját. Eszter anyósa, Márta barátnőre tesz szert: megismerkedik az egyik internetes üzleti partnerével, Terivel, akitől porcelánfigurákat szokott vásárolni.
6. 6. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2017. december 30.
Dávid bemutatja Esztert az édesanyjának, de a két nő már régről ismeri egymást: együtt jártak gimnáziumba. Ez a tény mindenkit megvisel, és Dávid anyja, Viki megpróbálja lebeszélni Esztert Dávidról. Eszter megkéri Júliát, hogy egy napig vigyázzon ő Gergőre, de ez az akció kicsit rosszul sül el.
7. 7. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 6.
Eszter kerüli Dávidot, miután a fiú anyja nemtetszését fejezte ki a korkülönbség miatt. Dóra egyre jobban beleszeret a lakótársába, Norbiba. Júlia egy ételmérgezés miatt azt hiszi, hogy terhes. István, a férje a hír hallatán nagyon bepánikol, de hamar kiderül, hogy a terhesség vaklárma volt. Júlia újabb kísérletet tesz arra, hogy Esztert összehozza Andrással, de végül ő jön össze vele.
8. 8. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 13.
Bori, Eszter középső lánya elszökik otthonról egy koncertre a pasijához. Dávid és Eszter utánamennek, hogy hazahozzák, de kiderül, hogy felesleges aggódni: Benett, Bori pasija nagyon rendes, megbízható fiú. Eszter megkéri Dávidot, hogy költözzön oda hozzájuk. Dávid boldogan igent mond, hiszen az albérletükből már úgyis kiszorította őt Alex és forróvérű barátnője, Betti. Márta közben merő önzetlenségből nagy veszélybe sodorja a családot.
9. 9. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 20.
Eszter nagylánya, Hanna jelmezes szerepjátékra készül egy közeli erdőben, ahova Dávid viszi el autóval. Dávid segítsége rosszul sül el: Hannát miatta kizárják a játékból. Tetézi a bajt, hogy Dávid és Hanna véletlenül meglátják Júliát Andrással csókolózni. Márta elveszíti a barátnőjét, de hamarosan nagy öröm éri: rég nem látott fia, Viktor váratlanul hazalátogat Kaliforniából.
10. 10. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. január 27.
Eszter férje, Viktor nyolc éve lépett le, és most visszatér, mintha mi sem történt volna. A gyerekek szép lassan megbocsájtják a régi sérelmeket, de Eszter nem. Hanna elmondja az anyjának, hogy látta Júliát csókolózni egy idegen férfival. Dávid féltékeny Viktorra, aki bőven ad okot erre, hiszen mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a régi családját, és megnyerje magának Esztert.
11. 11. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. február 3.
Dávid otthagyja a mixer-munkát és egy multinál helyezkedik el, mert azt hiszi, így jobban megfelel majd Eszter és a környezet elvárásainak. Júlia szakítani próbál a szeretőjével, Andrással, de sajnos István számára is világossá válik, hogy Júlia megcsalta őt, ezért elkergeti otthonról. Júlia Eszterhez menekül, ahogy Dóra is, akinek szembe kell néznie a ténnyel, hogy Norbi soha nem lesz az övé. Viktor bejelenti, hogy elviszi a gyerekeket Kaliforniába – 5 hétre.
12. 12. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. február 10.
Viktor, Márta és a gyerekek elutaznak Kaliforniába. Eszter magányos és szomorú, csakúgy mint Dóra, akinek végig kell néznie, hogy Norbi újra összejön régi szerelmével Patrikkal. Dávid anyja újra felbukkan, és mindent elkövet, hogy szétválassza Esztert és Dávidot: megajándékozza a fiát és annak barátját, Alexet egy-egy világkörüli utazással, amit lehetetlen visszautasítani. Eszter belátja, hogy Dávidra még sok kaland vár, ezért elengedi a fiút, vagyis inkább szakít vele.
13. 13. Rohonyi Gábor, Soós Péter 2018. február 17.
Eszter 40. születésnapja és Dávidék elutazása pont egy napra esik. Eszter nagyon szomorú, mert se a gyerekek, se Dávid nem fog vele ünnepelni. Két nappal a nagy nap előtt Dávid és Eszter véletlenül összefutnak, másnap Eszter pedig elmegy Dávid lakására, hogy elköszönjön tőle, de ott talál egy másik lányt. Dávid megpróbálja helyrehozni a hibát, hisz ő még mindig Esztert szereti, de Eszter már nem akar hallani se róla. Sok félreértés és kavarodás után végül minden elrendeződik.

2. évad[szerkesztés]

Sor. Év. Rendező Premier Nézettség
14. 1. Radnai Márk 2018. október 12. 331 148[4]
15. 2. Radnai Márk 2018. október 19. 264 464[5]
16. 3. Radnai Márk 2018. október 26. 184 347[6]
Dávid szülei Viki és Ferenc hazalátogatnak, hogy megszervezzék fiuk 25. születésnapját. Azzal azonban nem foglalkoznak, hogy Eszter már készíti elő a bulit Dávidnak.

Szandra egy meglepetés párizsi utat tervez Dusánnal.

Endre úgy dönt, hogy a banki hitel mellett a saját pénzből is hitelez Eszternek, hogy elindíthassa az új szalon kialakítását.

Alex szakít Bettivel, amiért az hazudott a terhességéről, de Betti nem bánkódik sokáig, hamarosan Bőgős Bandinál keres vigaszt.

17. 4. Radnai Márk 2018. november 2.
Viktor hazalátogatásának fő oka egy üzleti lehetőség, ám, amikor kiderül számára, hogy Eszter Endrétől saját pénzt fogad el, nagyon összevesznek.

A Főnöknő Gizella előléptetést ajánl Bettynek, amennyiben valóban hasznos információkat szerez neki Bőgős Bandi nőügyeiről.

Szandra egy Mara nevű lánynak számol be Dusán dolgairól, akivel később össze is ismerteti.

Dávid egyre jobban összebarátkozik Évával. István pedig Alexszel szövetkezik, hogy Bőgős Bandin bosszút álljon.

18. 5. Radnai Márk 2018. november 9.
Dóra, István mellett ébred, de nagyon hamar lebukik Júlia előtt, így kénytelen kiköltözni tőle. István randizni viszi Dórát, de világossá válik, hogy egyáltalán nincs túl Júlián.

Dávid és Alex wakeboardozni mennek, ahol Évával, Dávid új pultos kolléganőjével találkoznak össze. Alex bunkón viselkedik a lánnyal, és mivel Dávid Évát védi, a két srác összeverekszik.

Endre megtalálja a tökéletes helyet az új szalonnak, Dávid azonban egyre féltékenyebb, úgy érzi távolodnak Esztertől...

19. 6. Radnai Márk 2018. november 16.
Betty kidobja Bőgős Bandit, megunja a luxusfeleség életet. A Főnöknő rányomul a teljesen elkeseredett, és összetört Bőgős Bandira, majd felveszi Alexet is a céghez.

Eszter és Dávid összevesznek a fogadáson történtek miatt, és szakítanak egymással. Viktor hazahozza Gergőt, Eszter legnagyobb örömére. Közben Eszter háta mögött elintézi, hogy az amerikaiak rászálljanak Endrére, aki ellen nyomozás indul.

Viktor egyre közelebb kerül Eszterhez, és még Dórának is besegít a házrész-eladásban, aminek köszönhetően a két nőnek elég pénze lesz, hogy megnyissa az új szalont.

István és Júlia végleg kibékülnek, Dávidot pedig Éva próbálja jobb kedvre deríteni.

20. 7. 2018. november 23.
Betty kidobja Bőgős Bandit, megunja a luxusfeleség életet. A Főnöknő rányomul a teljesen elkeseredett, és összetört Bőgős Bandira, majd felveszi Alexet is a céghez.

Eszter és Dávid összevesznek a fogadáson történtek miatt, és szakítanak egymással. Viktor hazahozza Gergőt, Eszter legnagyobb örömére. Közben Eszter háta mögött elintézi, hogy az amerikaiak rászálljanak Endrére, aki ellen nyomozás indul.

Viktor egyre közelebb kerül Eszterhez, és még Dórának is besegít a házrész-eladásban, aminek köszönhetően a két nőnek elég pénze lesz, hogy megnyissa az új szalont.

István és Júlia végleg kibékülnek, Dávidot pedig Éva próbálja jobb kedvre deríteni.

21. 8. 2018. november 30.
Miután Dávid megtudta, hogy az anyjánál rákot diagnosztizáltak, Spanyolországba készül meglátogatni őt. Elkeseredésében felhívja Esztert is, aki megértő és empatikus vele, és a nagy vigasztalásban ismét szeretkeznek.

Eszter és Dóra az új szalon megnyitására készülnek. A bútorvásárlás során Dóra összetalálkozik egy helyes eladósráccal, aki nagyon megtetszik neki.

István, miután kibékült Júliával, úgy dönt, otthagyja a munkahelyét, és egy ideig a Malommal foglalkozik. István segít Dusánnak: felkeresik Marát, akiről kiderül, hogy valójában Dusán lánya, és az volt a célja, hogy édesapját kikupáltassa Szandra segítségével, hogy végül bemutathassa az arisztokrata francia családjának.

Betty és Alex remekül boldogul a munkában a közös projektjükkel. A Főnöknő azonban kideríti, hogy korábban miért távoztak a cégtől, és ismét kirúgja őket.

Viktor nyaka körül közben szorul a hurok, Dávid pedig mégsem utazik el.

22. 9. 2018. december 7.
Mara elviszi Dusánt nagyapja francia kastélyába, és azt ígéri neki, Szandra is oda érkezik majd. Dusán egyre türelmetlenebbül viseli a francia arisztokrácia közegét, és amikor egy veszekedést követően távozni készül, megjelenik Szandra, Mara nagyapja pedig nem várt bejelentést tesz.

Betty és Alex új életet kezd, és közösen belefognak egy új alkalmazás megtervezésébe. Befektetőnek Istvánt szeretnék.

Júlia úgy dönt, örökbe fogad egy gyereket, de István hallani se akar róla.

Eszter meglátogatja Vikit a kórházban, és a vele való beszélgetés hatására elhatározza, hogy megkeresi Dávidot, hogy kibéküljenek. Dóra közben eltölt egy álomrandit az eladó sráccal, Lászlóval.

23. 10. 2018. december 14.
Miután Viktort letartóztatták, ő még igyekszik kimenteni magát valahogy. Óvadék ellenében elengedik, amit végül Eszternek sikerül kifizetnie Dóra pénzéből.

Bőgős Bandi a Főnöknő mellett ébred, de az estéből semmire nem emlékszik.

Eszter és Dóra szalonmegnyitóján mindenki összetalálkozik.

István jó hírrel érkezik Júlia számára: beleegyezett az örökbefogadásba, és már rajta is vannak a várakozók listáján.

Norbi összebarátkozik Dóra új barátjával, és teljes az összhang hármuk között.

Eszter beszédet mond a megnyitón, és mindenki megdöbbenésére közli: terhes, babát vár. Endre, Viktor és Dávid azonban nem tudják: melyiküké is a gyerek...

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Korhatáros szerelem címmel indul a TV2 új fikciós sorozata (magyar nyelven). sales.tv2.hu, 2017. október 3. (Hozzáférés: 2017. október 29.)
  2. Új magyar pilot: Korhatáros szerelem (magyar nyelven). sorozatjunkie.hu, 2016. november 2. (Hozzáférés: 2017. október 29.)
  3. Miért lenne baj, hogy egy 39 éves anya egy 15 évvel fiatalabb pasival jár? (magyar nyelven). Index.hu, 2016. október 7. (Hozzáférés: 2017. október 29.)
  4. Nézettségi adatok 2018 – 41. hét (magyar nyelven). brandtrend.hu, 2018. október 16. (Hozzáférés: 2018. október 16.)
  5. Nézettségi adatok 2018 – 42. hét (magyar nyelven). brandtrend.hu, 2018. október 25. (Hozzáférés: 2018. október 25.)
  6. Nézettségi adatok 2018 – 43. hét (magyar nyelven). brandtrend.hu, 2018. október 31. (Hozzáférés: 2018. október 31.)

További információ[szerkesztés]