Komolytalan komák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Komolytalan komák
South Park
12. évad, 7. epizód
Eredeti cím Super Fun Time
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 1207
Első sugárzás 2008. április 23.
Első sugárzás Magyarországon 2009. április 24.
Kronológia
ElőzőNetmentesen
KövetkezőNagy zűr nagy Kínával
A South Park epizódjainak listája

A Komolytalan komák (Super Fun Time) a South Park című rajzfilmsorozat 174. része (a 12. évad 7. epizódja). Elsőként 2008. április 23-án sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2009. április 24-én mutatta be a Comedy Central.

Az epizód cselekményének egyes elemeire nagy hatással volt a Drágán add az életed! című 1988-as akciófilm.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Mr. Garrison osztálykirándulásra viszi diákjait egy olyan szabadtéri kiállításra, amely az 1864-ben élt amerikai pionírek életét mutatja be, valódi színészekkel (akik a nyitvatartási idő alatt sosem lépnek ki a szerepükből). Mr. Garrison arra kéri a gyerekeket, hogy válasszanak párt és fogják meg egymás kezét. Eric Cartmannel senki sem akar párba kerülni, ezért ő kénytelen lesz Butters mellé állni. A tanár közli Buttersszel, hogy ne engedje el Cartman kezét, míg vissza nem szállnak az iskolabuszba.

Eközben egy Franz nevű terrorista (aki rendkívül hasonlít a Drágán add az életed című film Hans Gruberére) és bandája kirabolnak egy Burger Kinget, aztán a pionírok falujában húzzák meg magukat. Stan, Wendy, Jimmy és Kyle két színésszel együtt (akik még ekkor sem esnek ki a szerepükből) egy iroda felé tartanak, hogy rendőri segítséget hívjanak. A rablók eközben találnak egy széfet, amit sehogy sem tudnak kinyitni. A szerepben maradó színészek sem segítenek nekik, akkor sem, mikor egyiküket lelövik.

Cartman és Butters még az események kezdete előtt megszöknek, egyenesen a közeli vidámparkba, és Butters még ez idő alatt sem engedi el Cartman kezét. Mikor visszamennek, látják, hogy a rendőrök is megjelentek, és azt hiszik, ez a szökésük miatt van. Úgy döntenek, visszaszöknek és úgy tesznek, mintha mindvégig ott lettek volna. Közben Franz már Kenny megölésével fenyegetőzik, így Stan kitalál valamit: ő is szerepbe kerül, és így próbálja kiszedni a pionírokból a széf kódját.

Cartman és Butters beszöknek, de az egyik terrorista észreveszi őket. Butters, aki még mindig nem engedi el Cartman kezét, a segítségével hatástalanítja a rájuk dobott kézigránátot és a gonosztevőt. Míg a többiek elmennek megnézni, hogy mi történt, Stan a velük egyedül maradó Franzra azt mondja, hogy ő is szerepben van: ő a falu gyilkosa. Eközben a rendőrök is megérkeznek, és ártalmatlanítják a terroristákat. Pontosan ebben a pillanatban lejár a munkaidő, és a pionírok, mintha eddig mi sem történt volna, kiesnek a szerepből. A nap végeztével a teljesen kimerült Butters jelenik meg Cartmannel, és felteszi őt a busszal, elégedetten, hogy elvégezte a feladatát.

Ma is tanultunk valamit[szerkesztés]

A történet lényegét a túszejtő foglalja össze, amikor is kifejti hogy mennyire nem volt könnyű 1864-ben a mosás, és minden olyan tevékenység ami ma már természetes.

Utalások[szerkesztés]

A gonosztevők kinézete utalás a Drágán add az életed! című filmre. A főnökük úgy néz ki, mint Hans Gruber.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Stan, hogy feleletre bírja a „Pionireket”, úgy kezd beszélni velük ahogy ők is teszik.
  • Miután bezár a Pionir park, mindenki egyszerűen kiesik a szerepből, és mindenre válaszolnak is.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. South Park Studios – FAQ (angol nyelven), 2008. július 8. [2012. augusztus 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. május 17.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]