Klajda Gjosha

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Klajda Gjosha
Európai integrációért felelős miniszter
Hivatalban
Hivatalba lépés: 2013. szeptember 15.
miniszterelnökEdi Rama

Született1983. július 28. (40 éves)
Tirana
PártSzocialista Mozgalom az Integrációért

Foglalkozáspolitikus
IskoláiReadingi Egyetem
A Wikimédia Commons tartalmaz Klajda Gjosha témájú médiaállományokat.

Klajda Gjosha (Tirana, 1983. július 28. –) albán politikus, 2013. szeptembere óta Edi Rama kormányának európai integrációért felelős minisztere.

Élete[szerkesztés]

Gjosha az Egyesült Királyságban található Strode College-ban részesült középfokú oktatásban, a Readingi Egyetemen pedig 2005-ben szerzett diplomát politikai tudományokból és nemzetközi kapcsolatokból, 2006-ban pedig európai tanulmányok mesterfokozatot szerzett.

Politikusként[szerkesztés]

2006 és 2012 között a tiranai önkormányzat kutató- és tanácsadó cégének igazgatója, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség marketing-promóciós igazgatója, a WAZ Medien Gruppéban a WAZ Albania helyettes képviselője volt, a European Care LTD Companyban dolgozott szociális munkásként.

2012-ben a Szocialista Mozgalom az Integrációért (LSI) elnökhelyettese, a pártelnökség tagja, valamint az SMI Nők Fóruma elnöke is lett.

2012 és 2013 között helyettes munkaügyi, szociális és egészségügyi miniszter volt Sali Berisha kormányában, míg az LSI ki nem lépett a kormánykoalícióból.

2013 óta európai integrációért felelős miniszter és az LSI alelnöke.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Klajda Gjosha című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]