Kiss Orsolya

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kiss Orsolya
Kisó
Kisó
Életrajzi adatok
Művésznév Kisó
Született 1980június 24. (41 éves)
Budapest
Pályafutása
Aktív évek 2000

Kiss Orsolya weboldala
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Kiss Orsolya témájú médiaállományokat.

Kiss Orsolya művésznevén: Kisó (Budapest, 1980. június 24. –) műsorvezető.

Életrajz[szerkesztés]

Kétéves volt, amikor az egész család Bagdadba költözött. Öt évet éltek kint. 8 éves korában a szülei elvitték korcsolyázni, még 2 évesen, amikor először volt korcsolya a lábán azt mondták, hogy tehetséges. 11 évig versenyszerűen űzte ezt a sportot. 16 éves korától jégrevüket koreografált: például a Duna Pláza bevásárlóközpont jegén bemutatásra került Grease, Aladdin, Anasztázia, Moulin Rouge mind az ő nevéhez fűződik. 1999-től aerobikot kezdett oktatni, majd 2000-től, miután már hivatalosan is edző lett, Tae Bo-t is. 1999-ben abbahagyta a versenyzést a korcsolyában, ám 2001-ben visszatért a jégre, immáron edzőként. Nem a jégen, hanem szárazon segítette a versenyzők felkészülését. Többek között Póth Diánát is tanítja. 2000-ben a rádiózásba is belekóstolt: Havas Henrik internetes rádiójánál dolgozott, először asszisztensként, idővel pedig minden pénteken két órás élő műsort vezetett és szerkesztett. 2001 nyarán újságírói gyakornoknak jelentkezett a Blikkhez. Hét hónap után státuszt kapott a lapnál. 2003 nyarán úgy érezte, váltani szeretne. Egy barátnője jelentkezett a nevében a VIVA műsorvezető-válogatására. Összeszedte minden bátorságát, és elment a castingra. Szerencsével járt: 2003 szeptemberétől Magyarország egyetlen zenei csatornájának csapatát erősítette. 2009 januárjában, 5 év után otthagyta a zenecsatornát.

2009 novemberében elindult a Class FM (Magyarország vezető országos rádióállomása), szerkesztőként (Class 40 Kovács Áronnal) és műsorvezetőként (Class 40, Class Magyarok) dolgozott ott. 2014 augusztusától a Class Night hétvégi műsorvezetője is volt.

2011 júliustól 2020 augusztusig az M1 Szerencse Szombat műsorának egyik műsorvezetője volt.

2016. májusától az újonnan indult Rádió Rock RockReggel című műsorának műsorvezetője Bűdi Szilárd és Kovács Áron mellett.

Külső hivatkozások[szerkesztés]