Királyi bánásmód

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Királyi bánásmód
(The Royal Treatment)
2022-es amerikai film
RendezőRick Jacobson
ProducerLaura Marano
Ellen Marano
Vanessa Marano
Chloe Smith
Műfajromantikus film
ForgatókönyvíróHolly Hester
FőszerepbenLaura Marano
Mena Massoud
ZeneJohn R. Graham
OperatőrJohn Cavill
VágóLuke Heigh
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2022. január 20.
HUN 2022. január 20.
Korhatár7 éven aluliaknak nem ajánlott.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Királyi bánásmód (eredeti cím: The Royal Treatment) 2022-ben bemutatott amerikai romantikus film, amelyet Rick Jacobson rendezett. A főszerepben Laura Marano és Mena Massoud látható. A filmet 2022. január 20-án mutatta be a Netflix.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

Isabella, akit Izzy-nek hívnak, fodrász. Egy nap a szalonjában lévő mikrohullámú sütő tüzet okoz. A szalon főbérlőjének asszisztense, Doug megkéri Izzy-t, hogy fizesse ki az okozott kárt, ezért Izzy odaadja a világutazásra félretett pénzét.

Lavánia hercege, Thomas megkéri asszisztensét, Waltert, hogy ütemezzen be egy hajvágást. Walter tévedésből felhívja Izzy szalonját, és azt mondja neki, hogy 500 dollárt fog kapni a hajvágásért. Izzy beleegyezik. Amikor találkozik a herceggel, és elkezdi vágni a haját, egy házvezetőnő jön a teával, és véletlenül elejti. Izzy felháborodik azon, hogy milyen rosszul bánnak a házvezetőnővel, és anélkül távozik, hogy befejezné a herceg hajvágását. Visszatér a szalonba, ahol Thomas bejön, hogy befejezze a hajvágást. Ezután Izzy beleegyezik, hogy visszakíséri a herceget a metróig, és ketten együtt töltik a vidám estét.

Másnap Thomas, a menyasszonya, Lauren és az édesanyja megbeszélik, hogy kit vegyenek fel sminkesnek az esküvőre. Walter Izzy szalonját ajánlja. Lauren és az anyja beleegyeznek, Izzy és a barátai pedig elutaznak Lavaniába. A királyi esküvőért 50 ezer dollárt kapnak fizetségként. Egy másik asszisztens, Madam Fabre teszteli sminkelési képességeiket. Izzy átmegy, de a munkatársai nem, ezért Madam Fabre kiképzi őket. Izzy elmegy a tartományba, Thomas pedig elkíséri. Jól szórakoznak az Uber de glaresben, amelyet a királyiak a város "veszélyes" részének tartanak.

Másnap Thomas kijelenti a családjának, hogy többet szeretne tenni a helyiekért. Izzy arra buzdítja a helyieket, hogy adományozzanak a kevésbé szerencsés gyerekeknek azzal, hogy a kastély kapujában hagynak tárgyakat. Lauren elmondja Thomasnak, hogy szeretné, ha az új birtokuk egy része a munkastúdiója számára lenne. Thomas megtalálja az őrházat, amely tele van a gyerekeknek adományozott játékokkal. Úgy dönt, hogy néhány királyi bútort is adományoz, amelyeket a királynő kidobott. Izzy és Thomas elviszik a játékokat és néhány királyi bútort az árvaházba.

Lauren anyja megjegyzi, hogy Thomas és Izzy túl közel kerülnek egymáshoz. Lauren nem aggódik, megjegyzi, hogy inkább az üzleti ötleteire koncentrál, minthogy hozzámegy egy olyan emberhez, akit alig ismer. Amikor egy róluk készült fotó bekerül az újságokba, Izzy-t megkérik, hogy távozzon. Kiderül, hogy a király és a királynő azért akarja, hogy Thomas feleségül vegye Laurent, mert a családja segíthetne nekik kimászni az adósságból.

Az esküvő napján Walter elmondja Thomasnak, hogy tudja, Thomas szerelmes Izzybe. Thomas azt mondja Laurennek, hogy nem veheti feleségül. A lány megkönnyebbül, mivel ő sem akar férjhez menni. Izzy visszatérve azt tapasztalja, hogy a szalonban nagy tűz ütött ki. Amikor Doug felkeresi, hogy pénzt kérjen, Izzy elmondja neki, hogy beszélt a tulajdonossal, aki tavaly elvárta Dougtól, hogy újrakábelezze az ingatlant. A család terveket sző a szalon felújítására, de Izzy közli velük, hogy nem akar tovább a szalonban dolgozni, helyette inkább a helyi közösségi központ igazgatói állását választja.

Ahogy Izzy a háza tűzoltókijáratából az útra néz, lópatákat hall. Thomas herceg lovagol Izzy házához, és bevallja neki az érzéseit. Megcsókolják egymást.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Isabelle „Izzy”[4] Laura Marano Rudolf Szonja
Thomas herceg Mena Massoud Miller Dávid
Destiny Chelsie Preston Crayford Györfi Anna
Lola Grace Bentley-Tsibuah Tamási Nikolett
Walter Cameron Rhodes Kassai Károly
Doug Jay Simon Dózsa Zoltán
Madame Fabre Sonia Gray Kisfalvi Krisztina
Nonna Elizabeth Hawthorne Molnár Zsuzsa
Valentina Amanda Billing Pápai Erika
Nate James Gaylyn Törköly Levente
John király Paul Norell Papp János
Catherine királynő Teuila Blakely Ősi Ildikó
Ruth LaMott Jacque Drew Bertalan Ágnes
Lauren LaMott Phoenix Connolly Mentes Júlia
Buddy LaMott Matthew E. Morgan Németh Gábor

A film készítése[szerkesztés]

A forgatás 2021 februárjában kezdődött az új-zélandi Dunedinben és Oamaruban.[5] A filmgyártásban 30 színész, 100 statiszta és egy jelentős filmes stáb vett részt.[6] Nevezetes forgatási helyszínek közé tartozott a Vogel Street (amely New York City-t helyettesítette), a Fable Dunedin Hotel, a Larnach Castle és az Olveston Historic Home (az utóbbi kettő a Lavania királyi palotát helyettesítette), az Otago félsziget, az Otagói Egyetem hivatali épülete és Oamaru viktoriánus korabeli lakónegyede.[7]

A film 2022. január 20-án jelent meg a Netflixen.[8]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. N'Duka, Amanda: ‘Austin & Ally’ Alum Laura Marano & ‘Aladdin’s Mena Massoud Get ‘The Royal Treatment’ From Netflix. Deadline Hollywood, 2021. január 25. (Hozzáférés: 2021. február 7.)
  2. Dick, Jeremy: Struggling Aladdin Actor Mena Massoud Lands the Lead in Nn oppotunity tflix Movie The Royal Treatment. MovieWeb, 2021. január 25. (Hozzáférés: 2021. február 7.)
  3. A Királyi bánásmód magyar hangjai. ISzDb. (Hozzáférés: 2022. január 26.)
  4. Edwards, Chris: Aladdin star Mena Massoud lands leading role in new Netflix movie. Digital Spy, 2021. január 31. (Hozzáférés: 2021. február 7.)
  5. Houseman, Molly: Dunedin streets to be closed for filming. Otago Daily Times, 2021. február 27. (Hozzáférés: 2021. február 27.) „Filming also took place in Dunedin at Larnach Castle on Thursday.”
  6. Filming of movie to cause disruption. Otago Daily Times, 2021. március 18. (Hozzáférés: 2021. március 19.)
  7. All the Dunedin locations in Netflix’s new rom-com The Royal Treatment”, The Spinoff, 2022. január 21.. [2022. január 21-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2022. január 21.) 
  8. Tenreyro, Tatiana: Here's what's coming to and leaving Netflix in January 2022. The A.V. Club, 2021. december 15. (Hozzáférés: 2021. december 15.)

További információk[szerkesztés]