Keller Márkus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Keller Márkus
Született1974szeptember 4. (49 éves)
Lipcse
Nemzetiségemagyar
HázastársaKeller-Márku Judit
Gyermekeihárom gyermek
Foglalkozásatörténész, szociológus
SablonWikidataSegítség

Keller Márkus (Lipcse, 1974. szeptember 4. –) magyar történész, szociológus, habitált egyetemi docens, az ELTE TáTK Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszékének és a Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport (ELTE TÁTK-BTK) vezetője. A Hajnal István Kör – Társadalomtörténeti Egyesület választmányának tagja, a Globalizációtörténeti Kutatócsoport tudományos főmunkatársa.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Katholische Universität Eichstätt, a berlini Humboldt Universität és az Universität Wien hallgatójaként végezte történelmi, szociológiai és pszichológiai tanulmányait. 2004 és 2007 között a Berliner Kolleg für Vergleichende Geschichte Europas doktorandusza. 2014 és 2016 között Humboldt-Fellow a Center for Metropolitan Studies, Technische Universität Berlin intézetben.

Érdeklődési területe a 19-20. századi társadalomtörténet összehasonlító perspektívában. Kötetei és tanulmányai jelentek meg a professzionalizáció, a lakhatás és az összehasonlító történetírás elmélete témakörében.

Könyvei[szerkesztés]

Könyv címe Szerző(k) Megjelenés adatai
Korok, Világképek, Egyházak – 2001 – A Szent Ignác Szakkollégium diákjainak tanulmánya[1] Keller Márkus – Terdik Szilveszter Jézus Társasága Alapítvány, 2001
Szemközt a történelemmel[2] Keller Márkus (szerk.) Századvég Kiadó, 2003
A tanárok helye[3] Keller Márkus L'Harmattan Kiadó, 2010
Korszerű lakás – 1960 – Az óbudai kísérlet[4] Keller Márkus – Branczik Márta Terc Kiadó, 2012
Indokolt lakásszükséglet: a lakáspolitika az 1950-es években[5] Keller Márkus ELTE Eötvös Kiadó, 2012
Experten Und Beamte: Die Professionalisierung Der Lehrer Hoherer Schulen in Der Zweiten Halfte Des 19. Jahrhunderts – Ungarn Und Preussen Im Vergleich (német nyelven)[6] Keller Márkus Harrassowitz Kiadó, 2015
Szocialista lakhatás? – A lakáskérdés az 1950-es években Magyarországon[7] Keller Márkus L’Harmattan Kiadó, 2018

További információ[szerkesztés]


Jegyzetek[szerkesztés]