Kellemetlen karácsonyi ünnepek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kellemetlen karácsonyi ünnepek
(A Merry Friggin' Christmas)
2014-es amerikai film
RendezőTristram Shapeero
Producer
  • Anthony Russo
  • Joe Russo
Műfaj
ForgatókönyvíróPhil Johnston
Főszerepben
ZeneRandy Edelman
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínAtlanta
Játékidő82 perc[1]
Forgalmazás
ForgalmazóPhase 4 Films
Bemutató2014. november 7.
Korhatár16 IV. kategória (NFT/23243/2015)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kellemetlen karácsonyi ünnepek (eredeti cím: A Merry Friggin' Christmas, más címen: A Merry Christmas Miracle) 2014-es amerikai filmvígjáték, amelyet Tristram Shapeero rendezett és Phil Johnston írt. A főszerepben Joel McHale, Lauren Graham, Clark Duke, Oliver Platt, Wendi McLendon-Covey, Tim Heidecker, Candice Bergen és Robin Williams látható. A filmet 2014. november 7-én mutatta be a Phase 4 Films.[2] Általánosságban negatív véleményeket kapott a kritikusoktól.

Cselekmény[szerkesztés]

Boyd Mitchlernek az elidegenedett családjával kell töltenie a karácsonyt. Miután rájön, hogy a fia minden ajándékát otthon hagyta, apjával útnak indul, hogy még napfelkelte előtt megtegye a 8 órás körutazást.

Szereplők[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)[3]

A film készítése[szerkesztés]

A forgatás 2013 áprilisában kezdődött a Georgia állambeli Atlantában.[4] Williams 2014. augusztus 11-én halt meg, mielőtt a filmet bemutatták volna, és az ő emlékének szentelték.[5]

Bemutató[szerkesztés]

A filmet a Phase 4 Films adta ki 2014. november 7-én. Ez az első film Robin Williams főszereplésével, amelyet 2014. augusztus 11-én bekövetkezett halála után mutattak be.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Amazon.com: A Merry Friggin' Christmas [Blu-ray: Robin Williams, Joel McHale, Clark Duke, Lauren Graham, Wendi McLendon-Covey: Movies & TV]. (Hozzáférés: 2014. október 27.)
  2. Robin Williams Leaves Behind Four Movies Including 'Night at the Museum 3'. TheWrap . (Hozzáférés: 2014. augusztus 12.)
  3. IszDb - Magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2022. november 2.)
  4. 'A Friggin' Christmas Miracle', starring Lauren Graham & Robin Williams, filming in Atlanta”, onlocationvacations.com , 2013. április 10.. [2021. október 15-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2022. november 2.) 
  5. "Watch: Robin Williams in 'A Merry Friggin' Christmas' Clip"”, 2014. augusztus 16. 

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az A Merry Friggin' Christmas című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]