Kavarás (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kavarás
(Blended)
2014-es amerikai film
RendezőFrank Coraci
ProducerJack Giarraputo
Adam Sandler
Mike Karz
Műfaj
ForgatókönyvíróIvan Menchell
FőszerepbenAdam Sandler
Drew Barrymore
ZeneRupert Gregson-Williams
OperatőrJulio Macat
VágóTom Costain
Gyártás
GyártóHappy Madison
OrszágUSA
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszín Dél-afrikai Köztársaság
Georgia Georgia
Játékidő117 perc
Költségvetés40 millió dollár[1]
Forgalmazás
ForgalmazóMagyarország InterCom Zrt.
USA Warner Bros.
BemutatóUSA 2014. május 23.
Magyarország 2014. július 3.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel74 252 789 dollár[2]
Magyarország 240 811 463 Ft[3]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kavarás (eredeti cím: Blended) 2014-ben bemutatott amerikai romantikus vígjáték, melyet Frank Coraci rendezett és Ivan Menchell, valamint Clare Sera írt. A főszerepben Adam Sandler és Drew Barrymore.

Ez a harmadik közös romantikus vígjátéka Sandlernek és Berrymore-nak, az 50 első randit és a Nászok ászát követően. A Kavarás fogadtatása többnyire negatív volt, a Rotten Tomatoeson 120 kritikus 14%-ra értékelte a filmet.[4]

Az Amerikai Egyesült Államokban 2014. május 23-án mutatták be, Magyarországon szinkronizálva július 3-án.

Cselekmény[szerkesztés]

Lauren Reynolds (Drew Barrymore) elvált anyuka, akinek van két fia, Brendan (Braxton Beckham) és Tyler (Kyle Red Silverstein). Találkozik egy vakrandin a megözvegyült Jim Friedmannal (Adam Sandler), akinek három lánya van, Hilary (Bella Thorne), Espn (Emma Fuhrmann) és Lou (Alyvia Alyn Lind). A randi katasztrófával végződik, a természetükből eredő konfliktusok miatt; Jim ügyetlen és gondatlan, Lauren pedig határozott és mindig a tökéletesre törekszik. Később Jim és Lauren összefutnak egy boltban, ahol segítenek egymásnak a gyerekeiknek vásárolni. Később Jim rájön, hogy összecserélték a hitelkártyájukat, ezért elmegy Lauren házához. Ott Lauren megtudja, hogy a barátnője, Jen (Wendi McLendon-Covey) szakított a párjával, történetesen Jim főnökével, aki tervezett vele egy afrikai vakációt, de így végül nem mennek el. A másik tudta nélkül Jim és Lauren is intézkedik, hogy előre lefoglalják a családjukkal a nyaralást. Ahogy megérkeznek Afrikába, meglepődik a két család, amikor meglátják egymást. A helyzet kínossá válik, mikor kiderül, hogy a lefoglalt nyaraláshoz egy romantikus (közös) lakosztály és program tartozik. A két család összeül a "kavarós nászéjszakán", ahol megismerkednek más párokkal is, beleértve a szexmániás Eddyt (Kevin Nealon) és Gingert (Jessica Lowe), valamit Eddy tizenéves fiát, Jake-et (Zak Henri), akiért Hilary az első látásra odavan. A gyerekek alázzák egymást, Brendan furcsállja, hogy Espn úgy viselkedik, mintha az anyja ott lenne vele. Idővel a gyerekek is kezdenek kötődni egymáshoz és egymás szüleihez.

Jim boldogan segít a fiúknak a kalandos sportokban, míg Lauren gondoskodik Jim lányairól. Segít Hilarynak változtatni a fiús stílusán, hogy nőiesebb legyen. Jim és Lauren az idő elmúlásával egyre jobban összemelegednek. Hamarosan egy páros masszázson vesznek részt, ahol jól érzik magukat. Lauren a holmija között talál egy szép fekete ruhát, ami korábban megtetszett neki, és amit a barátnője, Jen adott neki ajándékba. Felveszi a ruhát, és éjszaka mindenki őt csodálja. Míg a gyerekek elmennek a büfébe, Jim és Lauren leülnek egy romantikus vacsorára. Lauren rájön, hogy ez nem a standard program része, ezt kifejezetten Jim tervezte neki. Ahogy beszélgetnek és jól érzik magukat, majdnem csók történik; azonban az utolsó pillanatban Jim visszahúzódik, mert úgy érzi, még nem áll készen erre, majd bocsánatot kér.

A hazatérés után Jim rájön, hogy hiányzik neki Lauren, mert beleszeretett. Bár Espn nem kész még túllépni az édesanyja halálán, de ő sem akarja azt, hogy az apja elveszítse Laurent. A gyerekek unszolására Jim elmegy Lauren házához egy csokor virággal, de Markot, a volt férjet találja ott, aki úgy tesz, mintha Lauren visszafogadta volna. Tyler izgatott, hogy Jimmel gyakorolhatja újra a baseballt, de Jim szomorúan elhagyja a küszöböt. Mark később bepróbálkozik Laurennél, de ő nem hajlandó vele újra összejönni, mert folyamatosan elmulasztotta, hogy jó apa legyen, emellett a házasság során viszonya volt egy másik nővel.

Az elkövetkező szombaton Lauren és Brendan elmennek Tyler baseball meccsére szurkolni, valamint Jen és Dick is jelen vannak a gyerekeikkel. Nem sokkal később Jim és a lányai is megérkeznek, majd Jim bátorító szavakkal és szakszerű tanácsokkal ösztönzi Tylert, hogyan üsse el a labdát. Jim meglátja Laurent, és bevallja neki, hogy szeretne vele együtt lenni, végül megcsókolja őt.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[5]
Adam Sandler Jim Friedman Csőre Gábor
Drew Barrymore Lauren Reynolds Kiss Eszter
Bella Thorne Hillary "Larry" Friedman Laudon Andrea
Emma Fuhrmann Espn Friedman Koller Virág
Terry Crews Nickens Kálid Artúr
Abdoulaye N'Gom Mfana Szombathy Gyula
Wendi McLendon-Covey Jen Palmer Pokorny Lia
Braxton Beckham Brendan Reynolds Straub Norbert
Alyvia Alyn Lind Lou Friedman Stern Hanna
Kyle Red Silverstein Tyler Reynolds Straub Martin
Zak Henri Jake Timon Barna
Jessica Low Ginger Haffner Anikó
Kevin Nealon Eddy Schnell Ádám
Joel McHale Mark Fekete Ernő
Shaquille O’Neal Doug Barabás Kiss Zoltán
Dan Patrick Dick Borbiczki Ferenc

Érdekességek[szerkesztés]

  • Adam Sandler a film egyik jelenetében hangoztatja, hogy ő a Nászok ásza, ezzel az 1998-ban készült filmjére utal.
  • A filmben feltűnik 10 másodpercre Tom a 2004-ben készült Az 50 első randi című filmből.

Források[szerkesztés]

  1. Box office / business for Kavarás (2014). The Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2014. július 1.)
  2. KAVARÁS (2014). Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2014. július 1.)
  3. Jancsó Orsolya. „Te ölted meg a mozit”, PC World, Project 029 Media & Communications Kft., 2015. augusztus 6., 74. oldal. ISSN 1785-4717 (Hozzáférés ideje: 2015. augusztus 24.) 
  4. Blended. Rotten Tomatoes. (Hozzáférés: 2014. július 1.)
  5. ISzDb - Kavarás (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2014. július 1.)

További információk[szerkesztés]