Katherine Pierce

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Katherine Pierce (korábban: Katerina Petrova)
Vámpírnaplók-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése 1x22
Utolsó megjelenése 8x16
Megszemélyesítője Nina Dobrev
Évadok

1.2.3.4.5.6.8.

Ennyi epizódban szerepelt = 134
Neme
Szerep vámpír, ember, hasonmás

Katherine Pierce a Vámpírnaplók című amerikai fantasztikus tévéfilmsorozat egyik szereplője. Tatia hasonmásának, Amarának a hasonmása. Az ő hasonmása Elena.

Szerepe[szerkesztés]

Katerina egy több száz éves vámpír. Damon és Stefan beleszeretettek, amikor még emberek voltak 1864-ben. Elena Katerina kiköpött mása, és ez felkeltette a Salvatore testvérek figyelmét. Katerina egy játékos, fiatal, és kacér nő, de hideg,manipulatív, makacs, akaratos, önző és hazug, kihasznál mindenkit akit csak tud. Igazi végzet asszonya. Számára saját érdekei mindennél fontosabbak.

1473. június 5-én született Bulgáriában, Katerina Petrova néven. Törvénytelen lánya születése után (akit örökbe adtak, és az ő leszármazottja volt Isobel és Elena) családja kitagadta és száműzte. Ekkor vette fel a Katherine Pierce nevet. Megismerkedett egy vámpírral, Klausal, de amint megtudta, hogy a férfi fel akarja őt áldozni, hogy megtörje a Nap és Hold átkát, elmenekült. Kihasznált egy Rose nevű vámpírt, hogy adjon neki a véréből, majd felakasztotta magát. Az átváltozása így végződött, s így Klausnak már nem volt oka arra, hogy feláldozza Katerina-t. A lánynak azonban egész életében menekülnie kellett a bosszú elől. Így jutott el Mystic Falls-ba, ahol megismerkedett a Salvatore fivérekkel és nem utolsósorban George Lockwood-dal. George vérfarkas volt, és Katerina az ő segítségével játszotta el azt, hogy a kriptába zárják. Ahogy 150 évvel később Damon felfedezte, nem volt ott, mert George kiengedte a sírból (ellentétben 26 társával). Átváltoztatta Stefant (akibe szerelmes volt) és Damon-t (akibe nem), majd elmenekült a városból. Valószínűleg a következő 150 éve nyugodtabban telt, s néhány évente kémlelte Stefant. Ott volt például egy koncerten őt figyelve, de Anna találkozott vele Chicago-ban is.

Végül a második évad első részében visszatért Mystic Falls-ba, hogy megszerezze a Nap és Hold átok megtöréséhez szükséges dolgokat. Ittléte alatt többször is megfenyegette a Salvatore testvéreket és Elenát, kórházba juttatta John bácsit, megölte és vámpírrá változtatta Caroline-t. Azonban az álarcosbál után Stefan és Damon abba a kriptába zárták őt, ahol több, mint egy évszázadig sínylődtek vámpír társai, akiket Katherine-nek köszönhetően zártak be oda. Sok ideig ott marad, de a 2. évad 15. részében újra kiszabadul és egyességet ajánlott Klaus megölésére a Salvatore testvéreknek, megbízhatóságát a 16. részben tettel erősíti meg.

Miután Klaus Mystic Fallsba érkezik elkapja és rabként tartja fogva Kathertint, aki Klaus igézései miatt, többször is önkínzást kell végezen magán.Damon azonban rájön, hol van Klaus, és amikor ott csak Katherinet találja, verbénát ad neki, hogy Klaus ne tudja többet megigézni.(az évek során immunissá vált a verbénára, így azt issza, hogy kivédjen minden vámpírok elleni támadást).

Végül, miután Klaus arra kéri, hogy vigye el vérét, (az egyetlen gyógymódot a vérfarkasméregre) Katherinenek sikerül megszökni, de előtte még anélkül is, hogy hatna rá az igézet, elviszi a gyógyírt, viszonzásul a verbénáért. Ezután huzamosabb ideig eltűnik.

Később Klaus és Stefan nyomát követve kémkedik utánuk. Egyszer megmenti Stefant egy boszorkány kínzásától. Kideríti és megtalálja Klaus apjának a sírját, aki belőle táplálkozik.

Legközelebb eljátszva Elenát, átverve Klaust és Mikaelt, beleköpve a levesükbe megszökik Stefannal és megkéri, hogy legyen önmaga cserébe pedig átadja neki Klaus családját (koporsóba zárt rokonok).

Katherine letelepedik egy kis városban és az egész várost megidézve tartja. Feltűnik Elijah és romantikus viszonyt kezdenek. Elijah felfedi Katherine előtt, hogy létezik gyógymód a vámpírságra. Meg kell szereznie és akkor megválthatja a szabadságát Klaustól. Kikémleli Elenáékat és követi őket a gyógyír után. A szigeten Elenaként megöli Jeremyt és meglóg a gyógyírrel.

Elena és Rebekah szövetséget kötnek és rátalálnak Ketrinre. Magasztos tervei összedőlnek, mikor Elijah elhagyja őt, hogy New Orleansba utazzon. Katherine levelet ír Klausnak, hogy menjen ő is New Orleansba, mert valamit forralnak ott ellene. Klaus el is utazik, így Katherine visszatérhet Mistyc Fallsba. Alkut köt Bonnieval, hogy örökké halhatatlan lesz vagy megöli Elenát. Bonnie nem teljesíti az alku rá eső részét, így Katherine rátámad Elenára aki ledugja a gyógyírt a torkán. Katherine Pierce évszázadok után újra emberré változott, ezért bujkálnia kell, mert sebezhető és nem kevés ellensége van.

A 2000 éves halhatatlan Silas is őt keresi, keresteti, mert kiderül, hogy mivel Katherineé lett a gyógyír, ezért az ő vére a megoldás a vámpírság/halhatatlanság ellen. (Ezért nem tud visszaváltozni, mert a vére a gyógyír.) Ezek után nehéz lesz az élete, megbetegedik, és bujkálnia kell, nehogy megtudják, hogy újra ember lett, mert akkor ellenségei megbosszulják. Később segítséget kér a Salvatore fivérektől, hogy had bujkálhasson Silas elöl az ő házukban. Ez idő alatt megismeri elvesztett lányát Nadiát. Valamint viszonyba kezd Stefannal akivel később le is fekszik. Miután Silas kiszívja az ellenszert Katherine véréből a lány furcsa módon öregedni kezd, mivel emberré változott, és több mint 500 évig vámpírként élt, így halandóként felgyorsul az öregedése.

Katherine mindent megpróbál, hogy megállítsa de nem jár sikerrel. Ekkor lányától kér segítséget aki egy boszorkány segítségével Katherine lelkét át rakja Elena testébe egy varázslattal. Így Katherine továbbra is életben marad, ezzel eljátssza és át ver mindenkit, mintha ő lenne Elena. De a játszma nem tart sokáig ugyanis a többiek rá jönnek, így körbe csalják és Stefan ajánlatot tesz neki hogy vagy elmenekül, vagy elmegy hozzájuk és elbúcsúzik haldokló lányától Nadiától akit Tyler megharapott.

Katherine úgy dönt hogy elmegy, és elbúcsúzik a lányától. Ezután szerelmet vall Stefannak és megcsókolja aki viszont egy tőrrel leszúrja őt, így Katherine elhagyja Elena testét. Később egy kápolnában tér magához ahol megpróbál át térni a másik oldalra Bonnie-n keresztül, de nem jön össze, helyette egyenesen a pokolba kerül. Sok ideig nem is hallunk felőle, de aztán a 8. évad utolsó záró epizódjában felbukkan, mint a pokol királynője. Visszatérve azért hogy bosszút állhasson és elpusztítsa Mystic Falls egy hatalmas tűzvésszel. Amit szerencsére a Salvatore testvérek megakadályoznak, de ennek érdekében Stefannak is meg kell halni, így Katherinnel együtt odavesznek a tűzvészben, és meghalnak. Ezután többé nem hallunk Katherine Pierce felől. (Valószínűleg visszatért a pokolba).

Források[szerkesztés]