Kate Nash

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kate Nash
Kate Nash 2007 júniusában
Kate Nash 2007 júniusában
Életrajzi adatok
Születési név Kate Marie Nash
Született 1987július 6. (31 éves)
London, Anglia[1]
Iskolái BRIT School
Pályafutás
Műfajok indie pop, pop rock, piano rock
Aktív évek 2007-máig
Hangszer gitár, szintetizátor, billentyűs hangszerek, basszusgitár
Tevékenység
Kiadók AZ

Kate Nash weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Kate Nash témájú médiaállományokat.

Kate Marie Nash[2] (1987. július 6.) egy BRIT- és NME díjas angol [3] énekesnő.

Biográfia[4][szerkesztés]

Kate Nash Londonban született 1987. július 6-án, és még gyerekkorában az észak-londoni Harrowba költözött. Zongorázni tanult az iskolában, és érdekelte a színészkedés is, de egy visszautasítás a Bristol Old Vic Theatre Schooltól összetörte reményeit a színházi karrierrel kapcsolatban. Egy lábsérülést követően, mely arra kényszerítette, hogy otthon maradjon, míg csontjai begyógyulnak, Nash a dalszerzésre összpontosított. Adott egy helybéli koncertet, ahol előadta feldolgozásait és betegeskedése alatt írt dalait.

Végül Nash feltöltött párat saját szerzeményeiből a MySpace-oldalára, ahol elkezdett támogatást kapni történetet elmesélő dalaiért; sajátos londoni akcentussal adtak elő őket, Lily Allenhez nagyon hasonló módon, aki az évben még korábban lett híres. Csakugyan, a két nő igazi baráttá vált saját MySpace-oldalukon keresztül.

Nash debütáló megjelenése egy interneten elérhető kislemez volt, a Caroline's a Victim, ami tartalmazott még egy akusztikus számot, a Birdsöt, melyet a londoni független kiadó, a Moshi Moshi Records adott ki. Ez vezetett a Fiction kiadóhoz. Kiadták első igazi kislemezét, a Foundationst, ami mindenki meglepetésére második lett a slágerlistán, és öt hétig maradt az 2007 nyarán. Nash különböző fesztiválokon tűnt fel azon a nyáron, többek közt a 02 Wireless Festivalon, az Isle of Wighton, a Glastonburyn és a Latitude Festivalon, illetve számos alkalommal televíziós szereplései is voltak (Later with Jools Holland, The Jack Daniels Set, Popworld, The Friday Night Project).

A kislemez sikere után megjelent a debütáló album 2007 augusztusában Made of Bricks címmel. Közel 60 ezer eladott példánnyal az első lett a slágerlistákon.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

  • 2007 Made of Bricks
  • 2010 My Best Friend Is You
  • 2010 Girl Talk

Kislemezek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]