Kat von D

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kat von D
Kat von D 2011-ben
Kat von D 2011-ben
Születési név Katherine von Drachenberg
Született 1982. március 8. (36 éves)
Monterrey, Mexikó
Állampolgársága
Nemzetisége  Egyesült Államok
Foglalkozása

Kat von D weboldala
Kat von D az IMDb-n
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Kat von D témájú médiaállományokat.

Kat von D (született Katherine von Drachenberg, Monterrey, Mexikó, 1982. március 8.) amerikai tetoválóművész és televíziós személyiség. Leginkább a TLC műsorán futó Miami Ink-ben nyújtott munkájáért ismerjük. A TCL másik reality show-ja, az LA Ink 2007. augusztus 7-én indult az Amerikai Egyesült Államokban, ugyanez év október 11-én pedig az Egyesült Királyságban, von D szereplésével.

Biográfia[szerkesztés]

Monterrey, Nuevo Leon-ban, Mexikóban született olasz és német származású argentin szülők gyermekeként. Édesapja René von Drachenberg, édesanyja Sylvia Galeano. Négyévesen Los Angelesbe költöztek, s Dél-Karolinában nőtt fel.

Mikor Darren Brass, a Miami Ink tetoválószalon munkatársa eltörte a karját, Kat-et megkérték, hogy álljon be a helyére. A Miami Ink-ben való pályafutása a tulajdonos, Ami James-szel történő ellentéteik miatt ért véget.

2003-ban Von D hozzáment Oliver Peck szintén tetoválóművész kedveséhez, de 2007-ben elváltak. Azóta olyan neves rockerekkel járt, mint Alex „Orbi” Orbison, a Whitestarr-ból. Nikki Sixx-szel két év járás után 2010 elején békésen szakítottak. Nikki a következőt nyilatkozta: "Nem szeretnék mást kívánni Katherinnek, minthogy boldog legyen egész életében. Szeretett és inspirált engem a végtelenségig ezalatt a majd két év alatt, amit együtt töltöttünk. [...] Egy rossz szót nem fogtok tőlem hallani róla [...]."

Kat-nek saját szépségápolási cikkei jelentek meg a Sephoránál, valamint ő a Musink fesztivál megteremtője. 2010-ben új vállalkozásba kezdett, mégpedig divatervezésbe, létrehozta saját üzletét, a Wonderland LA-t. 2009 januárjában könyve jelent meg „High Voltage Tattoo” címen, decemberben pedig a mozikba került a The Bleeding című amerikai fantasy film, melyben Kat fontos szerepet játszik. 2010-ben még újabb könyvet adott ki, a „The Tattoo Chronicles”-t, majd 2013-ban ismét előrukkolt egy új alkotással Mindent, vagy semmit címmel, amelyben betekintést nyerünk az életébe is.

Érdekességek[szerkesztés]

 • Volt két csupasz macskája, Ludwig és Valentine.
 • Megdöntött egy Guinnes World Rekordot, mikoris több mint 400 tetoválást készített 24 óra alatt.
 • Hatéves kora óta zongorázik.
 • Imádja Ludwig van Beethovent, macskáját is róla nevezte el.

Idézetek Kat-ról[szerkesztés]

 • „Ha én volnék te, nem mondom, hogy te vagyok, akkor biztos Kat-nál tetováltatnék. Én tudom hogy én… Vagyis na.” – Kore Flatmo, Plurabella Studios.
 • „Egyszer Kat hajnali négykor küldött nekem üzenetet, hogy menjek át. Nem mentem. Életem legnagyobb hibája volt.” – Mike „Rooftop” Escamilla.
 • „Nem érdekel, ha 3000 mérföld távol vagyok, ha van egy jó ötletem egy új tetkóhoz, rögtön repülőre szállok Kaliforniába. Kat-ben maximálisan megbízom, akármit is tetováljon a karomra, tudom hogy remek lesz!” – Bam Margera.
 • „Kat von D a legszexibb tetoválóművész a világon.” – Mike Vallely.
 • „Kat a tetoválásra, mint Beethoven a zenére emlékeztet.” – Gus, CHORD magazin.
 • „Ha az AC/DC nyitna egy szépségszalont, a High Voltage lenne az.” – Charlie Paulson, Goldfinger / Black President.

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

 • Ez a szócikk részben vagy egészben a Kat von D című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.