Karl Denke

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Karl Denke
Karl Denke.jpg
Született 1860. augusztus 12.
Münsterberg, Poroszország
Elhunyt 1924. december 22. (64 évesen)
Münsterberg (ma Ziebice, Lengyelország)
Halál oka öngyilkosság
Bűncselekmények részletei
Áldozatok száma 30–42+
Modus operandi fejszével való gyilkosság
Motívum ismeretlen (feltehetőleg a kannibalizmus)
Országok Német Birodalom
Weimari köztársaság
Időszak 19031924
Őrizetbe véve 1924. december 22.
Nyomozó szerv ismeretlen
Büntetés ismeretlen

Karl Denke (Münsterberg, Poroszország, 1860. február 12. – Münsterberg, Weimari köztársaság, 1924. december 22.) porosz sorozatgyilkos és kannibál, aki számos embert ölt és evett meg 1903 és 1924 között .[1] Legismertebb becenevei az "Elveszett kannibál", "a Ziebice-i kannibál" és a "Denke papa".

Fiatalkora[szerkesztés]

Denke 1860. augusztus 12-én született Münsterbergben, a Poroszországi Sziléziában (jelenleg Ziębice, Lengyelország) egy gazdálkodó család, egyetlen gyermeke ként. Kevés dolog ismert Denke gyermekkoráról, de az biztos, hogy az iskolában, jó magaviseletű, ugyanakkor rendkívül erős volt. Mindössze 12 évesen, elhagyta a szülői házat.

Utolsó évei[szerkesztés]

Az általános iskola elvégzése után, Denke egy kertész mellé szegődött. Mikor az apja meghalt, bátyja a farmot, Denke pedig pénzt örökölt. Ebből egy nagy telket vásárolt Denke. Próbálkozott növénytermesztéssel, de miután ez nem sikerült, eladta a telket.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Karl Denke című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.