Karate tigris 1. – Nincs irgalom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Karate tigris 1. – Nincs irgalom
(No Retreat, No Surrender)
1986-os amerikai film

Lees grave.JPG
Rendező Corey Yuen
Producer See-Yuen Ng
Műfaj
Forgatókönyvíró See-Yuen Ng
Keith W. Strandberg
Corey Yuen
Főszerepben Kurt McKinney
Jean-Claude Van Damme
Kathie Sileno
Zene Paul Gilreath
Operatőr David Golia
John Huneck
Vágó James Melkonian
Allan Poon
Gyártás
Gyártó New World Pictures
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Kalifornia
Játékidő 91 perc
Forgalmazás
Forgalmazó New World Pictures
Bemutató
  • 1986
  • 1987. február 5. (Németország)[1]
Korhatármagyar 16 év
További információk

A Karate tigris 1. – Nincs irgalom 1986-ban bemutatott amerikai harcművészeti film, melyet Corey Yuen írt és rendezett. A főszereplők Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme, és Tai Chung Kim. Ez a film Van Damme egyik legkorábbi harcművészeti filmjei közé tartozik és tőle szokatlan módon negatív főszerepet alakít benne.

Cselekmény[szerkesztés]

Jason Stillwell (Kurt McKinney) fiatal karatés és Bruce Lee rajongó, aki apja Los Angeles-i dódzsójában tanul. Egyik este, edzést követően, a dódzsót egy szervezett bűnözői csoport látogatja meg. Miután megtagadja a szervezethez való csatlakozást, Jason apjának a lábát eltöri az orosz harcművész, Ivan Kraschinsky (Jean-Claude Van Damme), a maffiafőnök egyik bérence.

A Stillwell család Seattle-be költözik, ahol Jason találkozik R.J. Madisonnal (J.W. Fails) és szoros barátságot köt vele. Jason barátnője, Kelly szintén meglátogatja Jason-t. Ennek ellenére Jason nehéz időket él meg a beilleszkedéssel és mindemellett az őt zaklató helyi kötekedőkkel is mindennapos harcot vív. Megelégelve a durva bánásmódot, Jason meglátogatja Bruce Lee sírját és segítségét kéri.

Aznap este Jason és az apja heves vitába bonyolódik, aminek következtében Mr. Stillwell tönkreteszi Jason Bruce Lee emléktárgyait. A feldúlt Jason R.J.-hez fordul segítségért, barátja azt ajánlja neki, vigye el összes edzőfelszerelését egy közeli elhagyatott házba. A házban a kimerült Jason elalszik, majd váratlanul Bruce Lee szelleme (Tai Chung Kim) ébreszti fel, aki tanítani kezdi Jason-t. Lee gyámsága alatt Jason az átlag alatti harcosból egészen a legmagasabb harcművészeti szintet éri el, képessé válva arra, hogy könnyedén megvédje apját, akire egy parkolóban egyszerre több rabló is rátámad.

Később Jason és apja meglátogat egy évente megtartott full contact karatebajnokságot ahová a csapatok Seattle-ből és New Yorkból érkeznek. Mielőtt a verseny elindulhatna, a bűnszövetkezet megszakítja azt és fogadást kötnek arra, hogy egyik Seattle-i harcos sem tudja legyőzni Ivant. Az orosz az első két harcost könnyedén feladásra kényszeríti, utolsó ellenfele pedig Kelly testvére, Ian lesz. A fiú egy hatásos bemutatót tart, ám Ivan piszkos taktikákat alkalmazva legyőzi őt. Miközben testvére tehetetlenül bele van gabalyodva a ring köteleibe, Kelly megpróbálja leállítani az oroszt, aki épp meg akarja ütni a lány testvérét egy székkel. Ivan azonban Kellyt is megtámadja. A közönség örömére Jason a ringbe rohan és harcra hívja az oroszt, akit a speciális kiképzését alkalmazva sikerül végleg legyőznie, elnyerve társai tiszteletét is.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]