Karate tigris 1. – Nincs irgalom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Karate tigris 1. – Nincs irgalom
(No Retreat, No Surrender)
1986-os amerikai film

Lees grave.JPG
Rendező Corey Yuen
Producer See-Yuen Ng
Műfaj
Forgatókönyvíró See-Yuen Ng
Keith W. Strandberg
Corey Yuen
Főszerepben Kurt McKinney
Jean-Claude Van Damme
Kathie Sileno
Zene Paul Gilreath
Operatőr David Golia
John Huneck
Vágó James Melkonian
Allan Poon
Gyártás
Gyártó New World Pictures
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Kalifornia
Játékidő 91 perc
Forgalmazás
Forgalmazó New World Pictures
Bemutató
  • 1986
  • 1987. február 5. (Németország)[1]
Korhatármagyar 16 év
További információk

Karate tigris 1. – Nincs irgalom 1986-ban készült amerikai harcművészeti film, melyet Corey Yuen írt és rendezett. A főszereplők Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme, és Tai Chung Kim. Ez a film is Van Damme egyik legkorábbi harcművészeti filmjei közé tartozik, ami az első debütálása volt.

Cselekmény[szerkesztés]

Jason Stillwell (Kurt McKinney) egy fiatal karate tanuló és Bruce Lee rajongó, aki apja (Timothy D. Baker) Los Angeles-i dojo-ban tanul. Egyik este, edzést követően, a dojo-t egy szervezett bűnözői csoport látogatja meg. Miután megtagadja a szervezethez való csatlakozást, Jason apjának a lábát eltöri egy orosz harcművész, név szerint Ivan Kraschinsky (Jean-Claude Van Damme), a főnök bérelt gyilkosa.

A Stillwell család Seattle-be költözik, ahol Jason találkozik R.J. Madisonnal ( J.W. Fails ) akik között szoros barátság alakul ki. Jason barátnője, Kelly, szintén meglátogatja Jason-t. Ennek ellenére Jason nehéz időket él meg a beilleszkedéssel és mindemellett a helyi kötekedőkkel mindennapi harcát vívja, akik egyfolytában zaklatják. Megelégelve a durva bánásmódot, Jason meglátogatja Bruce Lee sírját és segítségét kéri.

Aznap este, Jason és az apja egy elég heves vitába bonyolódnak aminek következtében Mr. Stillwell tönkreteszi Jason, Bruce Lee emléktárgyait. Zavarodottan, Jason, R.J.-el konzultációba kezd, aki azt ajánlja, hogy vigye el az összes edzés felszerelését egy közeli elhagyatott házba. Kifáradva érkezik meg a házhoz és véletlen álomba zuhan a házban, de hirtelen felébred Bruce Lee szellemére (Tai Chung Kim), aki tanítani kezdi Jason-t. Lee gyámsága alatt, Jason az átlag alatti harcosról, egészen a legmagasabb harcművészeti szintet éri el, képessé válva arra, hogy egy ponton, könnyedén megvédje apját, akire egy parkolóban egyszerre több rabló is rátámad.

Később Jason és apja meglátogat egy évente megtartott full contact karate bajnokságot ahol, a csapatok Seattle-ből és New Yorkból érkeznek, azonban mielőtt a verseny elindulhatna, a bűnszövetkezet megszakítja és fogadást kötnek, miszerint egyik Seattle-i harcos sem tudja legyőzni Ivant. Miközben az első kettő harcost könnyedén feladásra kényszeríti az orosz harcművész, Ivan utolsó ellenfele, Kelly testvére, Ian egy hatásos bemutatót tart, Ivant mocskos taktikákra kényszerítve, hogy legyőzze őt. Miközben testvére tehetetlenül bele van gabalyodva a ring köteleibe, Kelly megpróbálja leállítani Ivant, aki meg akarja ütni Iant egy székkel, de az orosz könnyedén hatástalanítja Kellyt majd megragadja hajánál fogva. Harcra ösztönözve, Jason a ringbe rohan és megtámadja Ivant, a közönség örömére. Speciális kiképzését alkalmazva, Jasonnek sikerül végleg legyőznie ellenségét és elnyerni társai tiszteletét.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]